Ny Hunger Games-bog

hunger games en fortælling om sangfugle og slanger anmeldelse bogsnak kulturmor
[Anmeldereksemplar] 

Jeg var lidt sent ude med overhovedet at opdage, at Hunger Games eksisterede. Jeg opdagede filmene på Netflix sidste år ved et tilfælde, og først da jeg havde set dem, gik det op for mig, at det var en bogserie (jeg nævnte dem i mit indlæg her).

Så for en enkelt gangs skyld så jeg filmene, før jeg læste bogen. Eller bøgerne. Så derfor havde jeg også de tre første romaner i frisk erindring, da den nye bog i serien udkom for nylig. En preguel, der foregår godt 60 år før den kendte trilogi.

En fortælling og sangfugle og slanger

Den nye bog har den unge Coriolanus Snow i hovedrollen. En kun 18-årig udgave af den mand, der siden bliver kendt som præsident Snow med de mange hvide roser.

Der er ingen tvivl om, at denne nye forgænger for Hunger Gamles-trilogien vil dele vandene. Ikke kun fordi, den udvider en super populær bogserie, men også fordi den viser en alternativ fortælling om Snow. Måske ikke et glansbillede af en ung helt, men derimod et nuanceret portræt af en ung mand, der kæmper for sin egen og sin families overlevelse.

Den 18-årige Coriolanus Snow indeholder kimen til den mand, der siden bliver indbegrebet af overmagt og manden bag de umenneskelige dødsspil, hvor børn fra distrikterne skal slå hinanden ihjel for at overleve.

Men jeg er vild med Hunger Games-universet, og jeg var helt optaget af læsningen af En fortælling om sangfugle og slanger. Jeg kan godt lide ideen om at vise en anden side af en historie. At give den ultimative skurk en baggrundshistorie fuld af menneskelige konflikter, sorger og en række dybest set urimelige valg.

Læsningen gav mig i hvert fald lyst til at genlæse de tre andre romaner – og at gense filmene også.

hunger games en fortælling om sangfugle og slanger anmeldelse bogsnak kulturmor

Suzanne Collins: Hunger Games 0 – En fortælling om sangfugle og slanger
Udgivet af Gyldendal 19. maj 2020

Du kan læse mere om bogen og serien her.