Grundloven i børnehøjde

grundloven per straarup søndergaard
[Anmeldereksemplar] 

Er 2022 året, hvor dit barn skal lære Grundloven at kende? Eller skal du lige selv have genopfrisket din viden om den? Uanset hvad, så er Per Straarup Søndergaards bog et fint sted at starte.

Grundloven – demokrati, folk og magt er en fagbog til børn. Og til trods for den noget kedelige titel og forside, så er det faktisk en vældig fin og læseværdig bog. Gennem 21 helt korte kapitler, der hver fylder et enkelt opslag inkl. rigeligt med illustrationer og fotos, forklares Grundloven fra tiden før dens oprindelse og frem til i dag.

Bogen er ikke en slavisk gennemgang af indholdet i Grundloven, men derimod en beskrivelse af, hvordan den er opstået, hvordan den er udviklet gennem tiden og hvorfor den er så vigtig for vores samfund. Og hvert kapitel er grafisk koblet på en tidslinje, så læseren hele tiden kan orientere sig i historiens gang.

Bogen byder på nedslag i historien som enevældens ophør i 1848, da kvinder fik stemmeret i 1915, tabet af Sønderjylland efter krigen i 1864 og ændringen af Grundloven i 1953, så Margrethe kunne blive tronfølger. Bagerst i bogen er der endvidere forslag til yderligere læsning om emnet både i bøger og på Internettet.

Bogen er en del af serien med letlæste fagbøger til børn i 4.-6. klasse.

Per Straarup Søndergaard: Grundloven – demokrati, folk og magt
Udgivet af Straarup & co. 10. februar 2021

Du kan læse mere om bogen her.