2018’s bedste læseoplevelser

bøger læseoplevelser anbefaling bogblog kulturmor

[Nogle af bøgerne i indlægget er anmeldereksemplarer]

Nyt år. Nye læseoplevelser, der venter forude. Bøger i massevis, der bare ligger og venter på at blive oplevet. Og jeg glæder mig!

Men først er det tid til en lille opsummering af det år, der er gået. Så her kommer mine favoritter fra 2018. Selvom det har været svært at vælge så mange andre fra. Som f.eks. de sidste bøger om Harry Potter (som jeg jo har været noget sen til at få læst) og Godnathistorier for rebelske piger, der (selvom jeg mener, at titlen er misvisende) er en virkelig fin og vigtig bog til BÅDE drenge og piger.

Årets læseoplevelser til store og små

Generelt har jeg i 2018 læst flere børnebøger end voksenbøger. Men det understreger (for mig at se) bare, at der også findes stor litteratur, som kan læses af børn.

Hvis jeg skal opliste mine 2018-favoritter efter alder lyder listen som følger:

Isadora Moon børnebøger

Harriet Muncasters serie om Isadora Moon er et perfekt mix af nuttethed og sejhed – både til højtlæsning og til selvlæsning.

Find mit indlæg her.

Hundemand læselyst bøger til børn kulturmor

Dav Pilkeys bøger om Hundemand var det incitament, vi havde manglet herhjemme. Det var mødet med Hundemand, der bragte læseglæden ind i min 9-årige søn liv.

Jeg nævnte kort bøgerne her.

magiske møgunger børnebog højtlæsning magi anmeldelse

Neil Patrick Harris’ skønne fortælling og en flok børn med særlige evner udi trylleri med den sigende titel De magiske møgunger. 

Se mere her.

krystalskibet anmeldelse alvilda kulturmor

Benni Bødkers spændende roman Krystalskibet om en klatretyv i en dystopisk verden fuld af vand.

Den kan du læse om her.

ravnenes hvisken 3 finaleravn malene sølvsten

Så er der Malene Sølvstens fantasy-serie om den nordjyske Anne, der hvirvles ind i den nordiske mytologi. I 2018 læste jeg både Ravnenes hvisken 2 (2,5) og 3.

Dem har jeg skrevet om her.

caravan turbine forlaget kulturmor

I slutningen af sommeren læste jeg Stephanie Garbers Caraval. En helt ny genre for mig med et mix af romantik og fantasy, men overraskende spændende og hurtigt læst.

Også den har jeg skrevet mere om her.

skibbruden noveller bogsnak kulturmor

En enkelt skønlitterær debut fik jeg også læst. Men hvilken fin en af slagsen! Kira Dreyer Messells novellesamling Skibbruden var eksotisk, velskrevet og fuld af overraskelser.

Læs mere om den her.

 

 

 

2 tanker om “2018’s bedste læseoplevelser

  1. Min favorit i 2018 var helt afgjort Nadia Nadims bog Min historie skrevet i samarbejde med TV2 News-journalisten Miriam Zesler. Den historie er så livsbekræftende, at man ikke kan undgå at blive rørt af denne fantastiske fodboldkvinde, som fik en meget hård start på livet. Super biografi, der varmt kan anbefales, hvis nogen ikke har læst den endnu. 🙂

    1. Fedt. Tak for anbefalingen. Jeg læser faktisk stort set aldrig biografier. Men det kunne være, jeg skulle give genren endnu en chance.

Der er lukket for kommentarer.