#bucketlist – letlæst og fin dansk YA

Saynab Farah Dahir #bucketlist gyldendal
[Anmeldereksemplar] 

Saynab Farah Dahirs YA-roman #bucketlist er gennemgående god og underholdende historie med en fin sommerlig lethed, som gør den nærmest obligatorisk som ferielæsning.

Sommerferien står for døren og Zola føler, det er ved at være sidste chance, hvis hun skal have noget ud af livet, før hun skal på universitetet. Være mindre pæn pige, der altid træffer de rationelle valg. Derfor laver hun en bucketlist over ting, hun vil gøre i løbet af sommeren, som skal være med til at skabe hendes nye, mere spændende jeg.

Som supplement til bucketlisten opretter Zola en Instagram-profil, hvor hun hver dag poster om de nye punkt på listen. Bogen er her ret fint layoutet og har rent faktisk disse opslag med i slutningen af hvert kapitel. Ligesom selve bucketlisten er trykt til sidst i bedste bullet journal stil med overstregninger og ændringer. Det giver en fornemmelse af autencitet i den fiktive fortælling. 

Det er ikke svært at holde af og holde med Zola, der selvfølgelig møder den ene uforudsete udfordring efter den anden. Både de positive og mindre gode af slagsen. 

#bucketlist er Saynab Farah Dahirs debutroman. Selvom hun læser medicin, så må vi håbe, hun finder tid til at skrive flere fine bøger on the side.

Saynab Farah Dahir: #bucketlist
Udgivet af Gyldendal 23. april 2021

Du kan læse mere om bogen her.