Insideren – finansdrama i et glasbur

insideren teater katapult anmeldelse

Teater Katapults husdramatiker Anna Skovs Insideren handler om svindelsagen med udbytteskat i Europa, fortalt fra kronvidnets synspunkt. I Johan Sarauws iscenesættelse bliver det en fokuseret og velfungerende forestilling.

“Kan du huske første gang, du skrev under på noget vigtigt?” Spørgsmålet stilles af en dyb, næsten hviskende mandestemme lige ind i min øregang. I Johan Sarauws iscenesættelse af Insiderener publikum iført hovedtelefoner, der afspiller forestillingens lydside i 3D-format. Et greb, som Teater Katapult også benyttede i iscenesættelsen af Line Mørkebys Human Nature tilbage i 2017 (læs om den her), og som mange oplevede effekten af i En fortælling om blindhed fra Aarhus Teater, Momentum og S/H i 2020 (den kan du læse om her).

Du kan læse hele min anmeldelse af Insideren lige her på ISCENE.dk

insideren teater katapult anmeldelse
Insideren, Teater Katapult. Foto: Jens Peter Engedal

Insideren
Tekst: Anna Skov Jensen. Instruktør: Johan Sarauw. Lyd: Sun Hee Engelstoft, Peter Albrechtsen og Marcus Aurelius Hjelmborg. Scenografi og videodesign: Signe Krogh. Lys: Jens Hansen. Medvirkende: Christoffer Hvidberg Rønje. Stemmer: Marion Reuter, Hanin Georgis, Benjamin Kitter, William Halken m.fl.

Spiller på Teater Katapult 6. – 14. maj, på BaggårdTeatret 19. – 20. maj og på Teater Grob 27. – 29. maj.

Du kan læse mere om forestillingen her.