Charlie og chokoladefabrikken

charlie og chokoladefabrikken aarhus teater

Aarhus Teater slår dørene op efter nedlukningen med premieren på deres udskudte iscenesættelse af Roald Dahls historie om Charlie og chokoladefabrikken. En velsunget og velspillet musical, hvor magien desværre drukner i scenografiens mange påfund.

Roald Dahls magisk-socialrealistiske fortælling om drengen Charlie og hans forunderlige besøg på Willy Wonkas chokoladefabrik udkom i 1964. De fleste kender nok bedst historien fra Tim Burtons film fra 2005 med Johnny Depp i den ikoniske rolle som Willy Wonka, eller fra den ældre film fra 1971 med Gene Wilder i rollen, som har dannet grundlag for utallige memes sidenhen.

Du kan læse hele min anmeldelse af Aarhus Teaters iscenesættelse lige her på ISCENE.dk

charlie og chokoladefabrikken aarhus teater
Charlie og chokoladefabrikken, Aarhus Teater. Foto: Emilia Therese

Charlie og chokoladefabrikken
Forfatter: Roald Dahl. Manuskript: David Greig. Musik af: Marc Shaiman. Sangtekster af: Scott Wittman, Marc Shaiman. Sange fra filmen af: Leslie Bricusse, Anthony Newley. Oversættelse: Mathias Flint. Iscenesættelse: Rune David Grue. Scenografi & Videodesign: Palle Steen Christensen. Kostumedesign: Karin Gille. Lysdesign: Mathias Hersland. Koreografi: Roine Söderlundh. Musikalsk arrangement: Niels Søren Hansen. Kapelmester: Henrik Svenning. Lyddesign: Lars Gaarde.

Medvirkende: Simon Mathew, Bertram Lyng Engelsted Jarkilde / Oskar Duvier Mehlbye, Anders Baggesen, Frederik Mansø, Kimmie Liv Sennova, Mette Klakstein, Jacob Madsen Kvols, Andrea Øst Birkkjær, Viktor Pascoe Medom, Ashok Peter Pramanik, Marie Dalsgaard, Marie Marschner, Christian Collenburg, Nanna Rossen, Max-Emil Nissen, Matthew One Bailey, Regitze Glenthøj, Dina Fie Lorentzen, Regina Lundsgaard Sloth.

Spiller på Aarhus Teater 6. maj – 19. juni 2021 og på Østre Gasværk Teater fra 5. februar 2022.

Du kan læse mere her.