En skøn alder – racediskrimination og livsvalg

kiley reid en skøn alder gads forlag anmeldelse

[Anmeldereksemplar]

Kiley Reids En skøn alder er en på mange måder meget amerikansk bog, der både handler om at være ung kvinde, som skal vælge sin vej i livet, og om at være sort i en verden domineret af hvide.

Jeg har en tendens til at vælge bøger ud fra forside og titel, og dermed ikke læse bagsideteksten inden jeg går i gang. Det betyder også, at jeg somme tider bliver helt overrasket over, hvad bogen handler om. Og det er faktisk meget sjovt. 

Fascinerende fortælling

Med Kiley Reids En skøn alder var det netop sådan. Bogen havde ligget længe på min hylde, og med sine fine farver, var den svær at ignorere. Og sådan havde jeg det faktisk også lidt, da jeg læste den. Den var svær at lægge fra mig.

Jeg blev fascineret af fortællingen om den unge, sorte kvinde Emira, der ikke helt ved, hvad hun vil med sit liv, og derfor tjener til dagen og vejen ved at babysitte for en velhaverfamilie. Emira elsker den lille pige Briar, som hun har ansvaret for, men forsøger at holde en vis distance til Briars mor Alix. Det hele går fint indtil Emira bliver tilbageholde i et supermarked, hvor vagten mistænker hende for at have kidnappet det hvide barn. 

En skøn alder handler selvfølgelig om racediskrimination og forholdene i USA, som det kan være lidt svært at relatere til. Men det er også en historie om sandheder og løgne, og ikke mindst om, at der altid er to sider af en sag. For da Emira ender midt i en konflikt mellem sin kæreste og sin chef, er det tydeligt, at de begge oprigtigt mener at have ret. Og at de begge selv tror, at de vil hende det bedste. Men behøver nogen egentlig redde Emria? 

Kiley Reid: En skøn alder
Udgivet af Gads forlag 7. oktober 2020

Du kan læse mere om bogen her.