Frank vender hjem

frank vender hjem kristian bang foss

Da jeg kiggede sæsonens teaterprogrammer igennem, så jeg, at Odense Teater iscenesætter Kristian Bang Foss’ roman Frank vender hjem. Så jeg tænkte, at jeg hellere måtte få den læst. 

Historien om en mønsterbryder

Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg havde ventet. Men ikke det, jeg fik. Romanen er en fortælling om en mønsterbryder, der til trods for de bedste intentioner hele tiden kommer i modvind.

Frank er søn af en kendt, gal gadesanger og en let alkoholiseret mor. Men han gennemfører universitetsstudiet på Litteraturvidenskab, hvor han møder en sød pige fra en velhaverfamilie. Fremtiden tegner lys og fin. Lige indtil Frank en dag skal afprøve sin nye kajak. Og så stikker historien helt af.

Det er uskøn socialrealisme som hos Thomas Korsgaard, der møder Robinson Crusoe med en snert af The Truman Show. Eller sagt på en anden måde: Frank vender hjem er helt sin egen. Jeg er bestemt spændt på iscenesættelsen.

Kristian Bang Foss: Frank vender hjem
Udgivet af Gyldendal 6. september 2019

Du kan læse mere om bogen her.