Drages nye ven og Drages tykke kat

drages nye ven drages tykke kat dav pilkey
[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Vi kender Dav Pilkey fra hans bøger om Hundemand og Kaptajn Underhyler, men herhjemme vidste vi ikke, at han også har skrevet/tegnet billedbøger om Drage til familiens yngste. Men det har han.

Carlsen har for nyligt (gen)udgivet disse to søde, farvestrålende historier om Drage. Universet er skævt og fuld af humor, men med en underliggende tone af alvor og store følelser, som balancerer det hele virkelig fint. 

I Drages nye ven finder Drage et æble, som han kaster sin kærlighed på. Men æbler holder jo ikke evigt – det må selv Drage sande. Men alligevel ender historien positivt og fuld af kærlighed. 

Lidt det samme gør sig gældende i Drages tykke kat. Her dukker en kat op på Drages dørtrin, flytter ind og overtager mere eller mindre Drages hjem. Men Drage er lykkelig. Lige indtil han kommer til at glemme kat i butikken, hvor de er taget hen netop for at købe udstyr til selvsamme kat. Det er helt traditionel opbygning af spændingskurve blot udformet i øjenhøjde til helt små børn.

De to bøger om Drage er søde, oplagte til højtlæsning og gode snakke med barnet undervejs. Og så har de et godt format til små hænder, der gerne selv vil bladre og læse. Det er en væsentlig detalje.

Dav Pilkey: Drages nye ven og Drages tykke kat
Udgivet af Carlsen 18. august 2020

Du kan læse mere om bøgerne her.