En dygtig havfrue

en dygtig havfrue sanne munk jensen gyldendal roman tweens kulturmor
[Anmeldereksemplar] 

Sanne Munk Jensens nyeste roman, En dygtig havfrue, er et godt bud på læsning for tweens.

Det er en lidt trist historie om pigen Stephanie, der grundlæggende er en ensom pige, som bare forsøger at få det bedste ud af livet som skilsmissebarn. Uden det helt store held.

Jeg har skrevet mere om bogen i dette indlæg på Instagram:

View this post on Instagram

𝒜𝓃𝓂ℯ𝓁𝒹ℯ𝓇ℯ𝓀𝓈ℯ𝓂𝓅𝓁𝒶𝓇 – "𝙹𝚎𝚐 𝚟𝚎𝚍, 𝚊𝚝 𝚏𝚊𝚛 𝚔𝚊𝚗 𝚕𝚒𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚐, 𝚑𝚟𝚒𝚜 𝚓𝚎𝚐 𝚒𝚔𝚔𝚎 𝚋𝚛𝚘𝚔𝚔𝚎𝚛 𝚖𝚒𝚐 𝚎𝚕𝚕𝚎𝚛 𝚋𝚎𝚍𝚎𝚛 𝚘𝚖 𝚗𝚘𝚐𝚎𝚝, 𝚘𝚐 𝚑𝚟𝚒𝚜 𝚓𝚎𝚐 𝚒𝚔𝚔𝚎 𝚐𝚛æ𝚍𝚎𝚛 𝚎𝚕𝚕𝚎𝚛 𝚑𝚒𝚍𝚜𝚎𝚛 𝚖𝚒𝚐 𝚘𝚙 𝚎𝚕𝚕𝚎𝚛 𝚖𝚒𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚘𝚖 𝚖𝚘𝚛. 𝙾𝚐 𝚓𝚎𝚐 𝚟𝚎𝚍, 𝚊𝚝 𝚖𝚘𝚛 𝚔𝚊𝚗 𝚕𝚒𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚐, 𝚗𝚊̊𝚛 𝚓𝚎𝚐 𝚖𝚒𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚑𝚎𝚗𝚍𝚎 𝚘𝚖 𝚑𝚎𝚗𝚍𝚎 𝚜𝚎𝚕𝚟. 𝙽𝚊̊𝚛 𝚓𝚎𝚐 𝚟𝚒𝚕 𝚍𝚎 𝚜𝚊𝚖𝚖𝚎 𝚝𝚒𝚗𝚐, 𝚜𝚘𝚖 𝚑𝚞𝚗 𝚟𝚒𝚕, 𝚎𝚕𝚕𝚎𝚛 𝚟𝚒𝚕𝚕𝚎 𝚎𝚗𝚐𝚊𝚗𝚐. 𝚃𝚎 𝚘𝚐 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊 𝚘𝚐 𝚜𝚔ø𝚓𝚝𝚎𝚛 𝚘𝚐 𝚝ø𝚜𝚎𝚜𝚗𝚊𝚔. 𝙳𝚎𝚗 𝚜𝚕𝚊𝚐𝚜. 𝙾𝚐 𝚗𝚊̊𝚛 𝚓𝚎𝚐 𝚎𝚛 𝚝𝚢𝚗𝚍. 𝙷𝚞𝚗 𝚔𝚊𝚗 𝚋𝚎𝚍𝚜𝚝 𝚕𝚒𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚐, 𝚗𝚊̊𝚛 𝚓𝚎𝚐 𝚎𝚛 𝚝𝚢𝚗𝚍. 𝚃𝚊𝚛e𝚔 𝚔𝚊𝚗 𝚐𝚘𝚍𝚝 𝚕𝚒𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚐, 𝚗𝚊̊𝚛 𝚓𝚎𝚐 𝚎𝚛 𝚎𝚗 𝚍𝚢𝚐𝚝𝚒𝚐 𝚑𝚊𝚟𝚏𝚛𝚞𝚎." Sanne Munk Jensens 'En dygtig havfrue' er på mange måder en lidt trist historie. Stephanie er en grundlæggende ensom pige, der forsøger at få det bedste ud af livet som skilsmissebarn. Og bestemt ikke altid på den bedste måde. Ved et tilfælde er hun startet til havfruesvømning. Mest fordi træneren Tarek ser godt ud. Og nu er det alt om for den usikre pige at anskaffe sig en perfekt (og meget dyr) havfruehale. Stephanie har iøvrigt heller ingen venner, og hun træffer konsekvent dårlige valg. Men livet er svært nok i forvejen, når hun skal leve op til alle andres forventninger og ønsker. Det er ikke ligefrem et glansbillede af et teenageliv, Sanne Munk Jensen beskriver. Stephanies forældre er mildest talt rædsomme. De er manipulerende, barnlige og løgnagtige. Jeg spekulerer på, om der rent faktisk findes skilsmissepar, der opfører sig så dårligt. Selvom jeg gennem store dele af bogen havde lyst til at skælde både teenager og forældre ud, så kan jeg alligevel godt se, hvad det er, historien vil. For det meste kan jo tilgives. Og somme tider kommer lyset fra en uventet kant. Bogen er et anmeldereksemplar fra @forlagetgyldendal #sannemunkjensen #endygtighavfrue #gyldendal #bogsnak #børnebogsnak #litteratur #boganbefaling #bøgertilbørn #børnebog #læsning #kulturmor #sponsoreret

A post shared by TRINE WØLDICHE (@kulturmor) on

Sanne Munk Jensen: En dygtig havfrue
Udgivet af Gyldendal 21. februar 2020

Du kan læse mere om bogen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *