Den Lille Prins – Teater Next

aprilfestival den lille prins teater next børneteater kulturmor
Foto: Teater Next

Til årets Aprilfestival i Syddjurs havde jeg i går den sjældne fornøjelse at have begge mine børn med til samme børneteaterforestilling.

(Du kan se mere om Aprilfestival her)

Essensen fra Den lille prins

Christian Bergman, der selv medvirker i forestillingen, har stået for instruktionen af Antoine de Saint-Exupérys verdensberømte bog, Den lille prins i Teater Nexts børnevenlige version.

Iscenesættelsen består i al sin enkelhed af to skuespillere, en musiker og nogle hånddukker. Og især dukken, der forestiller den lille prins springer i øjnene. For der er absolut ingen tvivl. Dukken ligner fuldstændig Antoine de Saint-Exupérys oprindelige tegning: Den lille prins, som kommer fra planeten B612 og drager afsted med trækfuglene for at opleve mere af verden.

Voksne forstår ingenting

“Findes der mon andre verdener end mig?” funderer den lille prins, da han forlader sin lillebitte planet med de tre vulkaner og den krævende rose, som er hans eneste ven.

I løbet af en lille times tid fortælles historien (meget tekstnært til originalen og delvist med Nis Bank-Mikkelsens fantastiske, fløjlsbløde stemme) med ord, billeder, musik og sang.

Rytmerne svinger og børnene rocker til tider med på deres sæder. Alle stemninger indfanges og sendes ud til publikum. Fra ensomhed og bekymring til morskab og komik.

“Det, der betyder noget, kan man ikke se.” Og da den lille prins til sidst sendes hjem til sin egen planet med et slangebid, er der helt tyst i salen. For snød slangen mon prinsen eller er det bare de voksne, der ingenting forstår?

Der er en grund til, at Antoine de Saint-Exupérys filosofiske fortælling stadig læses i dag 75 år efter den udkom første gang. Og Teater Next formår så fint at få essensen med i deres version, som henvender sig til børn (og voksne) fra ca. 6 år.

anemonen aprilfestival den lille prins teater next børneteater kulturmor

Teater Next: Den Lille Prins.
Tekst
: Antoine de Saint-Exupéry. Medvirkende: Morten Hembo, Christian Bergman og Mads Kronborg. Instruktør: Christian Bergman. Dukkemager: Johan Kølkjær. Musik: Stine Michel & Mads Kronborg.
Spiller bl.a. på Anemonen i Kbh. 31. august – 28. september 2018.

Du finder mere info om forestillingen samt turnéplan her.