Krimimesse-opvarmning 2018

krimimessen horsens 2018

Det er snart tid til Krimimessen i Fængslet i Horsens. Et årligt højdepunkt for danske krimifans og -forfattere.

Jeg er personligt ret glad for at læse krimier. Jeg læser mange forskellige slags bøger fra historiske romaner over YA-fantasy til børnebøger. Men jeg læser som regel en krimi indimellem hver af de andre bøger. Og hvis jeg ikke har tid til at læse dem, så er eReolen min ven.

Kronologisk tur med Karin Slaughter

Det sidste halve års tid har jeg taget en kronologisk tur gennem Karin Slaughters bøger om Sara Linton og Will Trent. Det var lidt et tilfælde og kom sig af, at Harper Collins Nordic i sommer sendte mig den nyeste lydbog, En holdt kvinde. 

Men da jeg havde hørt den (du kan læse om den her), gik det op for mig, at jeg aldrig havde hørt om Sara Linton før.
Jeg havde læst Karin Slaughter, men kun de to bøger om Will Trent – Mørk Treeninghed og Bortført.

Det måtte der jo rettes op på, så derfor startede jeg fra begyndelsen med Mord for øje, som er den allerførste bog om Sara Linton og Jeffrey Tolliver (Se alle titlerne i serierne nederst her på siden).

karin slaughter forbryder kulturmor

Jeg når vist ikke helt igennem (jeg er pt. i gang med Forbryder) inden årets Krimimesse, som er nu i weekenden den 17.-18. marts. Men så har jeg også lidt til gode til bagefter.

Krimimessen 2018

Der kommer mange spændende navne til Horsens i år. Jeg får aldrig hørt så mange interviews/samtaler, som jeg kunne ønske mig, men lidt er bedre end ingenting.

Om ikke andet, så er programmet i sig selv en inspirationskilde til, hvad man kan læse i dette år. Jeg skal i hvert fald nærstudere det lidt mere og se, hvilke forfattere, jeg endnu ikke har læst noget af.

Og så er der naturligvis skotske Craig Russells nyeste bog om Jan Fabel, Altonas Genfærd og islandske Yrsa Sigurðardóttirs Tilgivelse . De er allerede på min (alt for lange) læseliste.

Du finder hele programmet for årets krimimesse her.

Ses vi til Krimimessen i weekenden?

 

Slaughter-bonus

Rækkefølgen på Karin Slaughters serier om Sara Linton og Will Trent er som følger.

Sara Linton (og Jeffrey Tolliver):
Mord for øje
Svigt
Kold frygt
Hævneren
Vantro
Hvid død

Will Trent:
Mørk Treenighed
Bortført

Sara Linton og Will Trent:
Genesis
Brudt
Dybt fald
Forbryder
I skjul
En holdt kvinde