Gakket Cyrano fra russisk kultinstruktør

cyrano aalborg teater anmeldelse kulturmor
Foto: Allan Toft

Kunstige næser, spastiske dansemoves og en smuk scenografi, der på ingen måde mimer virkeligheden. Den slags forbindes normalt ikke med klassikeren om Cyrano de Bergerac.  Men Yuri Butusovs byder på Aalborg Teater på en alt andet end klassisk iscenesættelse af Edmond Rostands fortælling fra 1897.

Den russiske kultinstruktør Yuri Butusovs fortolkning er sort og gakket. Der er kunstige næser, rapmusik, poledance (næsten) og kunstfærdige papkulisser. Og Martin Ringmose leverer en vild præstation i rollen som Cyrano de Bergerac.

Du kan læse min anmeldelse her, hvis du har abonnement på Information.

 

cyrano aalborg teater kulturmor

Cyrano.
Instruktør: Yuri Butusov. Medvirkende: Martin Ringsmose, Bolette Nørregaard Bang, Ferdinand Falsen Hiis, Stanley Bakar, Lars Topp Thomsen, Christian Gade Bjerrum, Sebastian Henry Aagaard-Williams og Jørgen W. Larsen. Scenograf: Alexander Shishkin. Lys: Kasper Daugberg. Lyd: Aske Bergenhammer Hoeg og Lasse Munk Sørensen.
Spiller på Aalborg Teater til 17. marts.

Forestillingen genopsættes i 2019. Du kan læse mere her.