Bøger til Halloween

bøger til halloween
[Anmeldereksemplarer] 

Allehelgensaften står for døren. Blandt børnefamilier bedre kendt som Halloween. Og selvom der måske er delte meninger om, hvad aftenen handler om, så skal man aldrig forpasse en god mulighed for læsning. 

Gysere til de modige børn

Jeg har alt for lidt tid, så jeg har ikke nået at læse en masse spændende, nye bøger siden sidst. Men heldigvis holder bøger jo ikke op med at være gode, bare fordi de har et par år på bagen. Jeg anbefalede nemlig også Benni Bødkers Den dobbelte grav sidste år ved denne tid. Men siden da er min datter også nået en alder, hvor hun har kastet sig over den.

Det er jo egentlig gysernoveller til børn, men personligt var jeg skræmt næsten fra vid og sans, da jeg læste dem. Jeg ved dog også af erfaring, at min datter på 11 er noget mere kritisk og hårdfør i den henseende, så jeg var lidt spændt på, hvad hun syntes. Heldigvis er hun enig med mig i, at der er gode gys og overraskende uhygge at hente i Bødkers novellesamling. 

Benni Bødker: Den dobbelte grav
Udgivet af Forlaget Corto 12. august 2019

Jeg skrev mere om bogen her.

Pixibog om Tobias og Trine

For de lidt mindre børn kunne Bibelselskabets historie om Tobias og Trine og de uhyggelige græskar være et godt bud på Allehelgensaftenslæsning. Historien er skrevet af Malene Fenger-Grøndahl og illustreret af Jesper Tom-Petersen.

Bogen er i pixibogsformat og en del af en serie om Tobias og Trine, som jeg nok skal få skrevet mere om på et senere tidspunkt. Der er lidt mere tekst end i en vanlig pixibog, så det er ikke en historie for de allermindste. Til gengæld er historien ikke spor uhyggelig, men fortæller derimod om historien bag traditionerne til Halloween. 

Malene Fenger-Grøndahl: Tobias og Trine og de uhyggelige græskar
Udgivet af Bibelselskabet

Du kan læse mere her.