To nye bøger om Drage

drage dav pilkey
[Anmeldereksemplar] 

Dav Pilkeys bøger om Drage er måske nok ikke helt så særlige som hans historier om Hundemand og Kaptajn Underhyler, men mindre kan jo også gøre det.

Carlsen har netop udgivet to nye historier om Drage, der er perfekte til højtlæsning for de mindre børn. Eller måske bare for de små til selv at sidde og læse i. Formatet er i hvert fald oplagt til små hænder, og det er let at forstå historien gennem Pilkeys farverige illustrationer.

Drages Skøre dag er temmelig usammenhængende i sin historie, der mest af alt består af små vittigheder, som er forsøgt omsat til en børnebog. Men det ændrer ikke på, at børn sikkert vil finde den sjov.

Drages jul er mere vellykket. Her er en sød fortælling om næstekærlighed og julebudskaber vist gennem Drages handlinger. Lige til at komme i julestemning af. Og Drage er nu altså en sød og elskelig karakter. 

Som altid i Pilkeys bøger er der bagerst i bogen trin-for-trin-guides til, hvordan man selv kan tegne figurer fra historier. 

Dav Pilkey: Drages skøre dag og Drages jul
Udgivet af Forlaget Carlsen den 15. juni og 12. oktober 2021

Læs mere om serien her.