Magilogi – Troldmændenes hemmelige bog

magilogi

Indimellem trænger vi vist alle sammen til et strejf af magi. Jeg gør i hvert fald. Og her er Magilogi – Troldmændenes hemmelige bog altså ret fin. 

I bogen, der tilsyneladende er skrevet af Mester Merlin selv i 1577, kan du læse alt om magiens historie. Der er kapitler om trylleformularer, magisk flyvning og berømte troldmænd gennem tiden. Det hele er gennemillustreret og med ekstra detaljer som flapper, der kan åbnes og bevægelige dele, der understøtter historien. Og allerbagerst findes der også et “hemmeligt” rum, hvor en lille bitte indbunden bog ligger gemt. I den kan kommende magikere lære alt om at forstå deres ugle. 

Magilogi er en stor og virkelig flot bog, der meget ligner Dragologi, som jeg har skrevet om på et tidligere tidspunkt. Min udgave her er købt brugt. Den er udgivet på dansk i 2006, men måske er den (ligesom Dragologi) blevet genudgivet igen siden. Ellers har biblioteket den sikkert.