Bogen der ikke ville læses

bogen der ikke ville læses
[Anmeldereksemplar] 

Jeg modtog Bogen der ikke ville læses med posten i går. Og jeg ville egentlig bare lige kigge i den, men så var jeg fuldstændig solgt til universet og læste det hele.

David Sundins Bogen der ikke ville læses er noget så mærkværdigt som en højtlæsning bog uden en historie. Det er sætninger og sider, der forsøger at modarbejde eller i hvert fald besværliggøre højtlæsning. Jeg måtte flere gange undervejs le højt over forfatterens opfindsomhed. For det må kræve en lidt kringlet hjerne overhovedet at få den ide.

I langt de fleste bøger er fortællingen det bærende element. Men i Bogen der ikke ville læses er det formen, der styrer. Det er ikke en bog, der kan indlæses som lydbog. Det er en bog, der kræver en kropslig indsats fra læseren for den fulde oplevelse. 

Det er en bog, der først foldes ud gennem læsningen. Hvis den voksne, der læser den, lever sig ind i den og gør det, der står på siderne. Bogen hopper omkring, ændrer bogstaver, så sproget er ulæseligt, der går ild i siderne og på et tidspunkt får den vinger, så den skal holdes fysisk under kontrol ved at den voksne må lægge sig oven på bogen. Jeg er vild med konceptet. Og desuden at bogen er så lækkert udført og for givet med metallic detaljer og fine illustrationer. Der er helt sikkert klassikerpotentiale her! 

David Sundin: Bogen der ikke ville læses
Udgivet af Gutkind 13. oktober 2021

Du kan læse mere om bogen her.