Øjne – Momentum vol. 15

øjne momentum

Den nye sæson på Teater Momentum i Odense indledes med en forestilling, hvor publikum er alene i salen og selv skal læse manuskriptet højt. På mærkværdig vis bliver det en både stærk og underholdende oplevelse.

På Teater Momentum i Odense er den nye sæson – volume 15 – netop skudt i gang med hybridkunstner Monia Sander Haj-Mohamed som kunstnerisk leder. 

»Tilskuerne ser ned på scenen.«

Regibemærkningen står efter hver evig eneste replik i det manuskript, som udgør den forestilling, jeg er til. Forestilling er nok egentligt ikke det rigtige ord – det vender vi tilbage til – og desuden er der ikke rigtig nogen, der faktisk ser ned på scenen. Vi kigger alle sammen ned i manuskriptet. 

Du kan læse hele min anmeldelse i Information.

Tekst og idé: Monia Sander Haj-Mohamed. Research mm: Line Dahler Eriksen, Louisa Yaa Aisin, Nanna Katrine Hansen og Samara Sallam. Levende statue i foyeren: Marius Ursu. Performance doula: Sophie Fetokaki. Kan opleves på Teater Momentum til 16. oktober 2021.