Tour de chambre – Det Kongelige Teater

tour de chambre kgl teater

Forfatter Tine Høeg står selv bag dramatiseringen af sin roman ’Tour de chambre’, som i Sigrid Strøm Reibos iscenesættelse i Skuespilhuset er en energisk, helstøbt forestilling, der som en naturkraft trækker publikum ind i sit univers.

Tour de chambre er Astas historie. Den foregår delvist i nutiden, hvor hun kæmper med manus til sin nye roman om en polsk portrætkunstner fra 1960’erne og plejer sit tætte forhold til bedsteveninden Mai. En invitation til en mindehøjtidelighed for Mais kæreste August, der døde for ti år siden, sætter gang i Astas undertrykte følelser og erindringer. I korte erindringsglimt tager vi med hende tilbage til kollegietiden før Augusts død og følger hendes kamp mod den spirende forelskede i venindens kæreste, hendes fascination af kunst og egen drøm om at skrive, og hendes hidtil uforløste sorg over Augusts død.

Du kan læse hele min anmeldelse i Information.

tour de chambre kgl teater
Foto: Camilla Winther

Tekst: Tine Høeg. Instruktør: Sigrid Strøm Reibo. Scenograf: Astrid Lynge Ottosen. Lys: Mårten K. Axelsson. Musik: Øyunn. Med: Anna Bruus Christensen, Fanny Louise Bernth, Mathias Skov Rahbæk, Mikkel Becker Hilgart, Karen-Lise Mynster og Øyunn.

Spiller i Skuespilhuset til 21. oktober.

Du kan læse mere her.