Højlydt, stille, hviskende – billedfagbog

højlydt stille hviskende Romana Romanishin Andrij Lesivs forlaget forlæns
[Anmeldereksemplar] 

Højlydt, stille, hviskende er en gennemført og virkelig fin fagbog til børn (og voksne) om vores hørelse og lydes betydning.

Jeg var ret meget oppe at køre over billedbogen Jeg ser det (læs om den her). Men illustratorparret Romana Romanishin og Andrij Lesiv har også lavet en anden billedfagbog sammen, der handler om hørelsen. Og den er næsten lige så fin som førstnævnte. 

Visuel fortælling om hørelsen

Med Højlydt, stille, hviskende giver de to illustratorer en visuel gennemgang af alt det forunderlige, hørelsen bringer med sig. Over 56 sider med farverige illustrationer, der især kredser om farverne gul, pink og turkis, kan læseren få indblik i alverdens lyde. Fra utallige musikinstrumenter og vinylplader over de mange lyde, kroppen og naturen skaber til måden vores ører fungerer på. 

“Titlen som planetens mest højlydte dyr deles af blåhvalen, som kan blive op til 33 m lang, og den lillebitte knipsereje, som ikke bliver større end tre-fem cm.”

Du kan læse om forskellige lydstyrker, og hvordan de påvirker os. Hvordan dyr opfanger og anvender lyd. Og mange sider om, hvorfor også stilhed er væsentlig. I Højlydt, stille, hviskende er der fokus på såvel de lyde, vi hører, og de lyde vi og andre laver. 

Romana Romanishin og Andrij Lesiv: Højlydt, stille, hviskende
Udgivet af Forlaget Forlæns 21. februar 2021

Du kan læse mere om bogen her.