Peter Plys – historier fra Hundredemeterskoven

peter plys børnebog carlsen anmeldelse kulturmor

Jeg har svært ved at komme i tanke om et univers, der er lige så hyggeligt og rart at være i selskab med, som det vi møder i Peter Plys.

Måske er det fordi, de alle er bløde tøjdyr. Måske fordi historierne finder sted i en stor, smuk skov. Eller måske er det især fordi, det er historier, der minder mig om min egen barndom med både Peter Plys-bøger og – tegnefilm.

Fin Peter Plys-bog

Uanset hvad den dybereliggende årsag er, så fik jeg en virkelig rar fornemmelse indeni, da jeg læste denne nye (eller nyere – den er fra 2019), fine Peter Plys-bogen.

Historier fra Hundredemeterskoven indeholder fire korte fortællinger om den kære, gule bjørn og hans vidt forskellige venner. Historierne er rigt illustrerede med farvelagte tegninger, og bogen er i det hele taget lækkert lavet med kraftig indbinding og et gyldent bånd, der markerer, hvor langt man er nået. Jeg kan godt lide pæne bøger. Især hvis de skal gives i gave. Og en fin bog som denne er oplagt til f.eks. dåbsgave eller barselsgave.

De fire historier har alle positive budskaber, der er oplagte til samtaler med børnene efter læsning. F.eks. handler den første fortælling både om at hjælpe sine venner, og at den enes skrald kan være den andens guld. Der kan man tale om, hvordan man er en god ven, eller om hvordan man passer på kloden ved at genbruge frem for at smide væk.

En anden historie i bogen handler om alle de smukke farver, der findes i naturen – og hvordan man forstyrrer dem med forurening. Der er fine emner til samtale og historier til hyggestunder med højtlæsning.

peter plys børnebog carlsen anmeldelse kulturmor

Peter Plys – historier fra Hundredemeterskoven
Udgivet af Carlsen 21. april 2019

Du kan læse mere om bogen her.