Sekten på Tågeøen

sekten på tågeøen gyldendal roman boganmeldelse kulturmor
[Anmeldereksemplar] 

Mariette Lindsteins roman Sekten på Tågeøen er et oplagt bud på ferielæsning. Et fiktivt drama krydret med forfatterens personlige erfaringer.

Selvom forsiden og titlen måske nok sender tankerne på en rejse mod en grå, trist og ikke mindst køligt diset tilværelse, så vil Mariette Lindsteins Sekten på Tågeøen egne sig glimrende til sommerferielæsning i solen. Eller i skyggen under et træ, i sofaen på en regnvejrsdag eller på togturen. 

Et fællesskab eller en sekt?

Romanen handler om den unge kvinde Sofia, der nærmest ved et tilfælde bliver tilbudt job på herregården Villa Terra. Et tilsyneladende skønt sted, hvor folk lever i harmoni efter et sæt leveregler, nedfældet af stedets leder, den karismatiske Franz Oswald.

Men Sofia har ikke været længe på øen, før facaden begynder at krakelere. Villa Terra er måske alligevel ikke så fantastisk eller i hvert fald ikke entydigt velfungerende sted, som først antaget. 

Og før det for alvor går op for Sofia, hvor forskruet logikken på stedet er, så opføres der et højt hegn omkring herregården, som skal sikre beboerne mod udefrakommende farer, men som også forhindrer dem i at forlade stedet. Det trygge fællesskab forvandles til et fangenskab.

En personlig vinkel

Sekten på Tågeøen er en fængende roman med et personligt drama fortalt fra Sofias synsvinkel.

Det er på mange måder en ret vild fortælling, hvor jeg flere gange tog mig selv i at tænke, at der umuligt kan findes mennesker, som vil finde sig i alt det, som beboerne på Villa Terra lever med.

Men hver gang kom jeg i tanke om, at forfatteren Mariette Lindstein har skrevet historien med tanke på sine egne 25 år som medlem af Scientology. Der er helt sikkert nogle mekanismer blandt mennesker, som sektledere udnytter, og som er vanskelige at forstå, når man lever et helt almindeligt liv i en helt almindelig dansk provinsby med familie, venner og flinke naboer.

sekten på tågeøen gyldendal roman boganmeldelse kulturmor

Mariette Lindstein: Sekten på Tågeøen
Udgivet af Gyldendal 4. februar 2020

Du kan læse mere om bogen her.

2 tanker om “Sekten på Tågeøen

  1. Tack för fina ord! Som du säger, och kanske anar, var verkligheten värre. Men så är det kanske alltid. Tack för att du skrev om Sekten på Dimön! Mariette

Der er lukket for kommentarer.