Det var tider! Bibel-genfortælling

Det var tider! peter mouritzen børnebog højtlæsning jensen & dalgaard kulturmor

Peter Mouritzen og Tom Kristensens Det var tider! er en af serien med Bibelstærke fortællinger.

Jeg er jo glad for Bibelhistorier, så jeg har læst bogen og skrevet lidt om den i dette indlæg på Instagram:

View this post on Instagram

Peter Mouritzen og Tom Kristensens 'Det var tider!' er en på samme tid humoristisk og lidt dyster Bibelfortælling om Israelitternes ørkenrejse og Pagtens Ark. Formatet ligner en billedbog til højtlæsning for de yngste, men teksten og de mørke illustrationer kun tilsat strejf af gult virker mere som henvendt til unge og voksne. En dobbelthed, der først forvirrede mig en smule, indtil jeg besluttede mig for, at det enten ikke er en børnebog, eller at den er beregnet til højtlæsning og uddybende samtaler. Til sidstnævnte vil den sikkert fungere, men den kunne også gå som illustreret historie til unge, der skal have åbnet den kringlede Bibelhistorie lidt op. Den korte fortælling finder sted på den sidste del af israelitternes vandring mod Jerusalem. Moses er død og Josva leder folket videre efter den strenge Guds befalinger. Undervejs vælter de Jerikos mure med et fællesråb, der "lød, som om det var Gud i sit allermest gale humør der råbte", og kæmper derefter mod filistrene. Der er sære tilføjelser i historien, som mennesker med strudsespejlæg på hovederne og en tvivl om hvorvidt Pagtens Ark mon indeholder stentavlen med De ti bud eller gamle, slidte sandaler. Eftersom Pagtens Ark aldrig er fundet (med mindre vi vælger at tro på Indiana Jones-historien), får vi nok aldrig svaret. Og det er sikkert til det bedste. For som der konkluderes til sidst i bogen: "den største skat er den, der aldrig bliver fundet." #detvartider #petermouritzen #tomkristensen #jensen&dalgaard #billedbog #højtlæsning #bogsnak #børnebogsnak #litteratur #boganbefaling #bøgertilbørn #kulturmor

A post shared by TRINE WØLDICHE (@kulturmor) on

Peter Mouritzen: Det var tider!
Udgivet af Jensen & Dalgaard 10. december 2019

Du kan læse mere om bogen her.