Idas drømmeseng – lydbog med musikunivers

Elisabeth Lund Nejsum idas drømmeseng børnebog lydbog højtlæsning kulturmor

Idas drømmeseng er et ret fint bud på underholdning og afslapning i denne bliv-hjemme-tid. Det er ikke undervisningsmateriale, men derimod en virkelig fin historie med et magisk musiktæppe som baggrund.

Musikalsk historie med afstressende effekt

Idas drømmeseng er en lille historie med en gennemgående musikalsk underlægning. Den er udkommet (udelukkende som lydbog) for cirka halvanden måned siden, og den er temmelig oplagt til tiden.

Pigen Ida er syg og skal blive i sengen. Hun ønsker sig brændende, at hun må gå uden for, men der er ikke noget at gøre. Ikke før hendes kat Hr. Pjevs pludselig begynder at tale til hende. Derefter begynder et forunderligt lille eventyr, hvor Hr. Pjevs og Ida rejser ud i verden kørende i Idas seng.

På deres tur møder de alle mulige mærkværdigheder, som gemmelegsglade fjolleaber, undersøiske universer og pudsige vejskilte. Men det er ikke kun selve historien, der gør Idas drømmeseng til en fin oplevelse.

Det er Elisabeth Lund Nejsums musikalske formåen, der gør lydbogen interessant, næsten magisk. Nejsum er uddannet i musikvidenskab og arbejder som musikpædagog. Og hun har skabt en gennemgående musikalsk underlægning, som forstærker historien og hele stemningen. Rolige toner og stemningsskift, som har en næsten afstressende effekt for lytteren.

Til afslapning, leg og hygge

Idas drømmeseng er oplagt til en afslapningsstund. Det kunne være ved sengetid, som alternativ til højtlæsning. Så kan mor eller far også tage en slapper, og bare lytte sammen med børnene.

Elisabeth Lund Nejsum idas drømmeseng børnebog lydbog højtlæsning kulturmor

Jeg lyttede til historien sammen med mine egne børn, mens vi sad vi bordet og lavede perleplader. Det var dobbelt op på meditative ting. Og eftersom vi netop trængte til en pause efter dagens arbejds- og skoleopgaver, så var det et oplagt tidspunkt at teste historien.

Fortællingen er skrevet til børn på ca. 4-8 år. Mine børn er begge lidt ældre, men vi hyggede os nu gevaldigt med lytningen uanset. Desuden hæftede mine børn sig ved de mange små finurlige detaljer i sproget som for eksempel »det var kattens« og at hun »missede med øjenene«, hvilket var sjovt i en fortælling, hvor en kat har en fremtrædende rolle.

Elisabeth Lund Nejsum: Idas drømmeseng
Udgivet af SAGA Egmont 10. februar 2020

Du kan læse mere om bogen her, hvor du også finder links til steder, den kan lyttes.