Ny antimobbe-bog til de små

antimobning karl og mobbepolitiet børnebog kulturmor

[Anmeldereksemplar fra FarKo Productions]

Karl og mobbepolitiet er en sød, farvemættet – næsten tegnefilmsagtig – billedbog, som er oplagt til højtlæsning for familiens yngste.

Ligesom i forgængeren om Den fede kat Otto (du kan læse om den her) handler Riivo Sarapik og Susanne Lorenzens nye bog om mobning. Her blot mere direkte, som titlen nok antyder.

Karl og mobbepolitiet

Drengen Karl flytter til et nyt hus med sin mor og far. Det perfekte hus med eget værelse og en have med sandkasse, legehus og gynge.

Men inde ved siden af bor en pige, der driller og gør livet surt for Karl. Og det værste er, at hans forældre ikke tror ham.

Efter nogle dage får Karl nok af pigens drillerier og tilkalder mobbepolitiet. Og det er her, Sarapik og Lorenzens bog skiller sig ud, og bliver lidt sjov.

For mobbepolitiet er et fysisk politikorps, som overvåger mobbere på deres store skærme, og rykker ud, når børn har brug for hjælp. For ganske enkelt at arrestere mobberne og sætte dem i mobbefængsel.

antimobning karl og mobbepolitiet børnebog kulturmor

Sød historie med lykkelig slutning

Der er ingen tvivl om, at det er en sød og helt enkel historie, der præsenteres i Karl og mobbepolitiet. Og bare rolig – det hele ender lykkeligt til sidst. For alle. Selvom det bliver højdramatisk undervejs med politiaktioner og anholdelser af småbørn.

Riivo Sarapik og Óscar Morales González har sammen stået for illustrationerne, som med deres tegnefilmsudtryk fylder fint hele bogen igennem.

Et enkelt opslag skiller sig særligt ud fra mængden og viser, at de udtryksfulde tegninger også kan noget i sig selv uden den store tekstledsagelse.

antimobning karl og mobbepolitiet børnebog kulturmor

Faktisk er det lige før, at man kunne ønske sig en serie af små billedbøger med de to børn i et format som Totte eller Lotte-bøgerne til glæde for små hænder og øjne.

Til højtlæsning og samtaler om venskaber

Karl og mobbepolitiet er en fin bog til højtlæsning fra ca. 3 år. Den er oplagt til efterfølgende samtaler med barnet om, hvordan man skal opføre sig over for andre og om, hvordan man er en god ven. Og der er desuden også større emner som tilgivelse, man kan tage fat på.

Når det er sagt, så er der stadig noget lidt for banalt ved historien, som skurrer i en voksen læsers øjne. Mobbepolitiet opfører sig unødigt komisk, når det jo faktisk er en alvorlig sag, de bekæmper.

Det er dog ikke noget, der falder i øjnene på børnene. Tværtimod. De hører bare en god  og ikke mindst morsom historie, som er velillustreret fra start til slut. Og det er jo heldigvis børnene, der er i målgruppen.

antimobning karl og mobbepolitiet børnebog kulturmor

Riivo Sarapik og Susanne P. Lorenzen: Karl og mobbepolitiet
Udgivet af FarKo Productions 14. september 2018

Du kan læse mere om bogen her.

En tanke om “Ny antimobbe-bog til de små

Der er lukket for kommentarer.