Alt det, du ikke vidste om zombier

sådan bliver du en tjekket zombie kulturmor

[anmeldereksemplar fra forlaget Calibat]

Jeg var ikke klar over, at jeg interesserede mig for zombier. Slet ikke, faktisk. Jeg følte måske nok en svag fornemmelse af empati for racen, da jeg læste Jesper Wung-Sungs Zam (denne her). Men siden dengang har jeg ikke skænket de udøde mange tanker. Ikke før denne bog dukkede uventet op i min postkasse tilsendt af forlaget Calibat.

Sådan bliver du en tjekket zombie

Titlen forklarer jo det hele. Og det er en helt igennem både morsom og veludført bog. En slags Emma Gad for zombier. Det må i den grad være en bog, der har manglet på markedet indtil nu. Heldigt for zombierne, at Thomas Arnt og Ane Gudrun så behovet og udfyldte tomrummet.

Sådan bliver du en tjekket zombie har et lidt misvisende format, der får den til at ligne en billedbog til højtlæsning for de mindste. Det er det ikke. Det er en bog fuld af fjollerier, ulækre detaljer og skæve påfund, som gør den oplagt til selvlæsning fra ca. 7-8 år. Eller højtlæsning fra 6 års alderen.

sådan bliver du en tjekket zombie cølibat børnebog kulturmor

Bogen er gennemillustreret og inddelt i kapitler som f.eks. “Fodtøj” og “Benklæder” under emnet “Påklædning” for at ende med mere bredt favnende afsnit om “Takt og tone” og “Sprog og slang”.

Mest for de udøde

Der er smurt godt tykt på med hjernemasse, blod og indvolde gennem bogen, men dog ikke mere end det må forventes af en bog om zombier. Den skal jo passe til målgruppen. Zombierne. De udøde!

Og humoren gik i hvert fald rent ind herhjemme. Hvem kunne have vidst, at de fjerne slægtninge til zombierne er mumien, vampyren, varulven og – egentlig ikke så overraskende – teenageren…

sådan bliver du en tjekket zombie cølibat børnebog kulturmor
En bog skrevet af zombier til zombier. Naturligvis!

Det, der gør Sådan bliver du en tjekket zombie så vellykket, er især den gennemførte tone fra start til slut. Hvor man iøvrigt kan se fotos af de to forfattere, som naturligvis også selv er zombier. Hvor skulle al den ekspertviden ellers komme fra. Det er ganske enkelt en bog om zombier til zombier.

sådan bliver du en tjekket zombie kulturmor

Thomas Arnt og Ane Gudrun: Sådan bliver du en tjekket zombie
Udgivet af forlaget Calibat 1. august 2018

Du kan læse mere om bogen her.