Den fede kat Otto – den sidste dråbe

farko productions den fede kat otto børnebøger

[sponsoreret / anmeldereksemplar]

Der er noget særligt over billedbøger uden farver. Når alle tegninger er sort/hvide får historien ligesom mere plads. Ikke at jeg har noget imod billedbøger i farver. Overhovedet. Men de sort/hvide kan nu også noget.

Det sås tydeligt i Chr. Winthers Verdens rigeste mand og hans tro tjerner Boris (den skrev jeg om her). Og det ses også i den første udgivelse fra det nystartede forlag, Farko Productions: Den fede kat Otto – den sidste dråbe.

Fed kat vs. pindsvin

Susanne Plougheld Lorenzen og Riivo Sarapiks bog om den fede kat Otto er en rigtig finurlig historie om en baggårdskat, som er elsket af alle mennesker. Og eftersom kærligheden kommer til udtryk i mad – masser af mad – er Otto rund, trind og glad.

Men en dag dukker en pindsvinefamilie op og snupper al maden for næsen af Otto, som ikke kan stille noget op mod de skarpe pigge. I hvert fald ikke i første omgang. Men efter en længere sulteperiode får Otto pludselig en god (og lidt ulækker) idé.

Ene kat tager han kampen op mod de forbløffede pindsvin.

farko productions den fede kat otto børnebøger

Sjove ord og rim

Den fede kat Otto er en noget anderledes og virkelig sjov børnebog. Der kastes det ene upassende ord efter det andet. Ikke i den rigtig slemme ende, men lige tilpas slemme til, at børnene elsker det.

“Pindsvinefar svingede vredt et kyllingeben i luften, mens han råbte: – Fy for den lede, Klammokat, Bussemand, Bavianbæ, Grødhjerne, Klemmelus (…)”

Desuden er de små vers i bogen temmelig fængende. Jeg har flere gange måtte høre mine børn sige:

“Dumme svin,
mad er min.
Min tissetår
er hvad I får.”

Den fede kat Otto fås også som audio e-bog. Dvs. som elektronisk bog, hvor du kan få historien læst højt af selveste Ole Thestrup.

Det fungerer fint nok, men mine børn var mere til den fysiske bog og vores egen højtlæsning. Men vi har heller ingen iPad. Måske havde det fungeret bedre på en lille håndholdt skærm frem for på computeren.

Støt pindsvinene

Uanset hvad, så er bogen et hit. Også fordi den er enkel – både i fortællingen og i farvevalget.

farko productions den fede kat otto børnebøger

Desuden lægges der op til, at du kan tale med børnene om begreber som grådighed og hævn efter endt læsning.

Og du kan tale med dine børn om, at pindsvin i virkeligheden ikke er ondskabsfulde og dominerende. Faktisk donerer forlaget 2 kr. til foreningen, Pindsvinevennerne i Danmark, for hver solgt bog. Så selvom katten Otto ikke er begejstret for de små pindede fyre, så fortjener de vist alligevel lidt kærlighed.

 

farko productions den fede kat otto børnebøger

Susanne Plougheld Lorenzen og Riivo Sarapik: Den fede kat Otto – den sidste dråbe
Udgivet af Farko Productions 13. november 2017.

Du kan læse mere om bogen her.

En tanke om “Den fede kat Otto – den sidste dråbe

Der er lukket for kommentarer.