Operafestival for børn

børneopera festival growop
GrowOP! Festival er Danmarks første operafestival for børn. Foto: GrowOP! Festival

Ja, der sker ting og sager for tiden, når det drejer sig om nye kulturtilbud til børn. Sidst var det børnelitteraturfestivalen Hay, jeg skrev om (denne her). Nu er det en operafestival for børn.

GrowOP! Festival

GrowOP! Festival er et helt nyt tiltag. Danmarks første operafestival for børn (ifølge dem selv – jeg har ikke tjekket). Festivalen løber af stablen fra den 11.-26. november.

Der er forestillinger for børn helt ned i aldersgruppen 0-3 år, for børn på 12+ og for alle derimellem. Der er kort sagt lidt til alle aldre.

GrowOP! Festival spreder sig rundt omkring i Midtjylland som en del af Aarhus 2017 og byder ikke udelukkende på forestillinger men også workshops m.v..

Der spilles Snehvide i Messecenter Herning og Hug en hæl og klip en tå på Bora Bora i Aarhus. Der afholdes en workshop for skolebørn på Samsø kaldet Mikropera, seminarer for fagfolk i Ikast og Herning og morgen-opera-sang i både Aarhus og Holstebro.

GrowOP! Festival skriver selv om programmet at

“I løbet af de små to uger festivalen varer, vil der blive spillet omkring 34 forestillinger fra i alt 6 nationale og internationale operakompagnier fordelt på spillesteder i Aarhus, Holstebro, Ikast, Herning og Struer”.

Det fulde program finder du her.

Opera for børn i Aarhus

Jeg har gennemtrevlet hele programmet til GrowOP! Festival. Og selvom jeg gerne ville nå det hele, så har jeg for længst indset, at både tid og logistik sætter visse grænser for mig.

opera børn kulturmor
Fra forestillingen “Min far og Vrede Mand”, der spiller på GrowOP! Festival. Foto: Jens Hemmel

Derfor har jeg udelukkende forholdt mig til programmet i Aarhus, som faktisk ikke er så kompakt. I princippet, kan du nå at opleve det hele, hvis du virkelig vil.

Jeg har dog valgt to forestillinger ud, som jeg vil se sammen med mine børn. Og egentlig er de mest valgt frem for de øvrige, fordi de passer til mine børns aldersgruppe (somme tider ville jeg ønske, at jeg lige have en tumling ved hånden, som jeg kunne tage med til babyteater. Men de fleste dage er jeg nu glad for, at jeg er ovre det stadie).

Den første forestilling vi skal se er Den Jyske Operas Hug en hæl og klip en tå og den anden er ZeBU og Musikteatret SAUMs Min far og Vrede Mand. Begge forestillinger spiller på Bora Bora i Aarhus.

Du kan læse mere om GrowOP! Festival og se det fulde program på festivalens hjemmeside.

Den finder du lige her.

Gratis åbningsforestilling

Og er du typen, der gerne lige vil se det hele lidt an først, så kunne du smutte forbi Dokk1 i Aarhus lørdag den 11. november. For der åbnes hele festivalen med forestillingen New Beginnings, som er blevet til i et samarbejde mellem Den Jyske Opera og Opera North.

New Beginnings er til alderen 12+, men jeg lurer nu alligevel på at nappe mine to indskolingsbørn med en tur derind alligevel. Om ikke andet, så får de da en tur på Dokk1 ud af det.

Du kan se praktisk info om New Beginnings her.

Og lad os så få de børn med til at opleve noget opera!