Festival for børnelitteratur i Aarhus

Hay Festival – en international festival for børnelitteratur. Hvad mere kan man ønske sig?

Børnelitteratur festival kulturmor

Fokus på børnelitteratur i Aarhus

Torsdag-søndag i denne uge lægger DOKK1 i Aarhus lokaler til Hay Festival – en international børnelitteraturfestival, som kommer til Aarhus i anledning af kulturhovedstadsåret – Aarhus 2017.

Og Hay Festival er så afgjort et arrangement, jeg personligt har set frem til.

Programmet er omfattende (og til tider lidt uoverskueligt) og indeholder prominente navne som bl.a. Stian Hole, Kim Fupz Aakeson, Chris Riddell og mange flere.

Det er lige til at falde i svime over, når man som jeg er pjattet med god litteratur til børn og unge.

Samtaler, workshops og lege

Hay Festival byder på et fint, blandet program.
Der er masser af workshops for børn og barnlige sjæle. Om alt fra lydbøger og stopmotion-film over de kreative som bookfolding og tegneserieskabelse til mere skriverettede workshops.

Eller hvad med en gang Harry Potter Minecraft? Der er lidt for enhver smag. Og aldersgruppe.

Mange af arrangementerne er for børn på 7+ eller ældre, men de allermindste kan også komme med en tur forbi og opleve lidt festivalstemning.

Bl.a. for at se Den kæmpestore pære. Du ved, den fra Jakob Martin Strids bog af samme navn, som iøvrigt også er biografaktuel lige nu. Men her i en ret fysisk form. Altså rent faktisk en kæmpestor pære.

Og apropos biograf, så kan du også tage et smut forbi og se tegnefilmen om Den lille prins fra Antoine de Saint-Exupérys verdensberømte bog af samme navn.

Mød dit idol – eller få et nyt

Sidst men ikke mindst er der masser af spændende forfattere, der gæster festivalen. Nogle fortæller om deres forfatterskab, nogle læser højt af deres bøger og andre igen kan opleves i samtaler – sådan som vi også kender det fra andre litteraturfestivaler som BogForum og Krimimessen.

Alle arrangementerne er gratis. Men de kræver, at du booker dig en billet på forhånd, da der er et begrænset antal pladser.

Jeg har f.eks. sikret mig billet til at høre både Chris Riddell (jeg har vist nævnt et par gange før, at jeg er pjattet med hans bøger – f.eks. her) og Stian Hole (som laver de smukkeste og mest poetiske børnebøger – se her).

Jeg ville også frygteligt gerne have hørt Frida Nilsson, forfatteren bag bogen Ishavspirater, som jeg var helt vild med (du kan se min anmeldelse af den her). Men her var jeg desværre for sent ude.

Uanset hvad, så glæder jeg mig (som et lille barn) til at komme forbi Hay Festival og snuse lidt rundt. Vejre stemningen og få lidt ny input til god børnelitteratur.

 

Børnelitteratur festival kulturmor

Hay Festival finder sted på DOKK1 i Aarhus den 26.-29. oktober.

Du kan se hele programmet her.