Elektra – Odense Teater

elektra odense teater

Camille Sieling Langdals iscenesættelse af Hofmannsthals Elektra fra 1903 er med et tidsløst udtryk og sære eksistenser alt andet end en klassisk græsk tragedie.

Østrigske Hugo von Hofmannsthals gendigtning af Sofokles’ tragedie om Agamemnons blodtørstige datter Elektra, der vil hævne sin fars død, svulmer over i poetisk sprog, som trods den unaturlige taleform alligevel flyder let i Madame Nielsens danske oversættelse i Camille Sieling Langdals iscenesættelse for Odense Teater.

Balder Nørskovs kontrastfyldte lysdesign, der benytter sig af effekterne ved såvel lys som skygger og totalt mørke, bliver en interessant aktiv medspiller i forestillingen, der lige nu kan opleves i teatersalen på Odeon.

Læs hele min anmeldelse på JP.dk

Manuskript: Hugo von Hoffmannsthal frit efter Sofokles. Iscenesættelse og bearbejdelse: Camille Sieling Langdal. Scenografi og kostumer: Peter Schultz. Lysdesign: Balder Nørskov. Lyddesign: Erik Kristofferson. Koreografisk konsulent: Tizianna Fracchiolla.

Medvirkende: Maria Cordsen, Nadia Jasmin Nielsen, Natalí Vallespir Sand, Emil Veber Rasmussen, Lars Simonsen, Peter Gilsfort.

Spiller på Odeon til 4. april 2022.