Sandmanden – Aarhus Teater

sandmanden

Christian Lollikes dramatisering af Sandmanden iscenesættes vellykket på Aarhus Teater med dansere fra Holstebro Dansekompagni som en fysisk forlængelse af hovedpersonens indre splittelse.

E.T.A. Hoffmanns skræmmende gotiske gyser Sandmanden er forlægget for Christian Lollikes dramatisering, der netop har haft premiere på Aarhus Teater i Jonas Corell Petersens foruroligende iscenesættelse.

Lasse Steen spiller rollen som Nathaniel fra Hoffmanns fortælling, der netop har genset sin barndoms monster, manden Coppelius, der sammen med Nathaniels far udførte sære videnskabelige forsøg, indtil huset en dag brændte ned. Teaterversionen af Sandmanden giver publikum en sansemættet oplevelse med foruroligende mareridtsstemning.

Du kan læse hele min anmeldelse på jp.dk

Iscenesættelse: Jonas Corell. Koreografi: Marie Brolin-Tani. Tekst: Christian Lollike. Scenografi: David Gert. Lysdesign: Anders Kjems. Lyddesign: Kim Engelbredt. Musik: Den sorte skole.

Medvirkende: Aarhus Teater: Andrea Øst Birkkjær, Lasse Steen og Frederik Mansø. Holstebro Dansekompagni: Bjørk-Mynte Paulse, Mikkel Alexander Tøttrup, Elena Nielsen, Jasmine Gordon, Jon Ipina og Jaume Luque Parallad.

Forestillingen er skabt i samarbejde mellem Aarhus Teater, Sort/Hvid og Holstebro Dansekompagni.

Spiller på Aarhus Teater til 19. marts 2022, efterfølgende på S/H og Musikteatret Holstebro.