Ranuknus

ranuknus

[Anmeldereksemplar]

Jeg kan faktisk ret godt lide billedbøger med pudsige historier. Og der kan vist ikke opstå diskussion om, hvorvidt Zenia Johnsens historie i billedbogen Ranuknus går ind under den definition. Mærkværdig er et andet ord, der falder mig ind. Men altså også ret underholdende.

Lea Hebsgaard Andersen står bag de fine illustrationer, som ligner en mellemting mellem sort/hvide tegninger og douce akvarelfarver, hvilket giver hele bogen et drømmeagtigt udtryk. Fortællingen handler om en dreng, der hedder Arne og hans babysitter, der hedder Molly. Arne er ensom og temmelig rund om maven. Molly vil spare sammen til en pony, der skal hedde Jytte. 

Når Molly går tur med Arne har han snor på – som en hund. Temmelig pudsigt. Og en dag letter han, som hun kan trække ham rundt i snoren, som var han en ballon. Eller en planet, der hedder Ranuknus… Og sådan en planet tiltrækker sig opmærksom, som man kan tjene penge på. Det er Molly ikke sen til at erfare. Så altså en ret mærkværdig historie. Men også en fortælling med en sød slutning. 

Der skal helt sikkert nok være mange børn, som vil more sig over Ranuknus. Og så kan man jo samtale lidt om de mærkværdige indfald bagefter.

Zenia Johnsen: Ranuknus
Illustreret af Lea Hebsgaard Andersen
Udgivet af Jensen & Dalgaard den 8. juni 2021

Du kan læse mere om bogen her.