Jeg er vinden – Aalborg Teater

jeg er vinden aalborg teater

På Aalborg Teaters Lille Scene debuterer den nye husinstruktør Camilla Kold Andersen med sin iscenesættelse af Jon Fosses ’Jeg er vinden’ i en på samme tid farvestrålende og dyster forestilling, som publikum ikke glemmer igen lige foreløbig

Norske Jon Fosse betragtes af mange som den helt store arvtager efter Henrik Ibsen. Og med god grund. Hans dramatiske værker er kendetegnet ved at være kortfattede, uden synderlige regibemærkninger og med masser af gentagelser. Og så er der noget absurd, næsten beckettsk over hans dramatik, der har kendetegnet hans forfatterskab helt fra begyndelsen.

I Camilla Kold Andersens iscenesættelse af Jeg er vinden, der kun varer en times tid, kan publikum opleve to af de mest interessante og alsidige skuespillere, som findes i Aalborg Teaters ensemble netop nu; Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh. De leverer Jon Fosses tekst på en måde, der får den til at fremstå særdeles let, og giver indtryk af, at de har taget ordene til sig og gjort dem til deres egne. Ikke mindst qua Madame Nielsens letflydende danske oversættelse, som formår at bevare den særlige tone, Jon Fosse oprindelige nynorske tekster har.

Læs hele min anmeldelse i Information.

jeg er vinden aalborg teater
Foto: Catrine Zorn

Tekst: Jon Fosse. Oversættelse: Madame Nielsen. Instruktør: Camilla Kold Andersen. Scenograf: Ditte Marie Walter Tygesen. Lys: Kasper Daugberg. Lyd: Kristian Berg. Med: Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh. Spiller på Aalborg Teater til 18. december.

Du kan læse mere om forestillingen her.