Dyr, der gemmer sig

Dyr, der gemmer sig
[Anmeldereksemplar]  

Line Renslebråtens Dyr, der gemmer sig er en vældig fin fagbog til børn om alle mulige former for dyr. Teksterne er ikke ligefrem geniale – og slet ikke på niveau med fx Blåhvalen, som jeg tidligere har nævnt. Men tegningerne er helt vildt smukke.

I Dyr, der gemmer sig kan man læse om mange forskellige former for kamuflage blandt såvel byttedyr som rovdyr. Der er mønstret pels, som går i et med omgivelserne, edderkopper og fugle, som ligner blomster og træer, fisk, der har ekstra, kunstige øjne eller hvad med gennemsigtige sommerfugle og frøer?

Der var også nyt at lære for mig. Vidste du fx, at en tiger også har striber på huden under pelsen? Mit favoritdyr i bogen er dog snigmorderbillen, der først angriber en myre, så suger den alt indhold ud af den, og til sidst limer den det tomme myrekadaver fast på sin egen ryg, som en form for kamuflage. Det er da udspekuleret!

Det er så afgjort for de små sjove facts og de forunderlige tegninger, at man skal læse Dyr, der gemmer sig. Og de imponerende tegninger gør i sig selv bogen læseværdig.

Line Renslebråten: Dyr, der gemmer sig
Udgivet af Straarup & Co 10. februar 2021

Du kan læse mere om bogen her.