Terror/is/me – Odense Teater

Terror/is/me, Odense Teater. Foto: Karoline Lieberkind

Terror/is/me på Odense Teater er en oplevelse, som publikum må stå igennem med en knugende fornemmelse i maven, tårer i øjenkrogene og kuldegysende betagelse af de enkle men skræmmende scenebilleder. Skal der laves teater om terror, så rammer Sargun Oshana med sin iscenesættelse en imponerende balance mellem dokumentarisme og rene følelser.

Lørdag den 11. september 2021 var det præcis 20 år siden, at to kaprede fly ramte World Trade Center i New York, og hele vores verden, som vi kendte den, ændrede sig. 11. september 2001 blev startskuddet til “den globale krig imod terror,” og her 20 år efter er det stadig et brandvarmt emne, som sætter gang i mange følelser.

Terror/is/me har ingen egentlig lineær fortælling. Det er små brudstykker af forskellige menneskers oplevelser fra den 11. september 2001, men det er også tanker om verden, som den har set ud de sidste 20 år. Fortællingerne i forestillingen bygger på øjenvidneberetninger, som forfatter og podcastskaber Sigurd Hartkorn Plaetner har indsamlet, og som i fragmenter flettes ind og ud af hinanden.

Du kan læse hele min anmeldelse på ISCENE.

Terror/is/me, Odense Teater. Foto: Karoline Lieberkind
Foto: Karoline Lieberkind

Koncept og iscenesættelse: Sargun Oshana. Scenografi og kostumer: Karin Gille. Barselsvikar for scenograf: Palle Steen Christensen. Dokumentarist: Sigurd Hartkorn Plaetner. Lys: Turpin Napoleon Djuurhus. Lyd: Kim Malmose Hansen. Vokalensemblet IKI: Anna Mose, Randi Pontoppidan, Johanna Sulkunen, Guro Tveitnes og Kamilla Kovacs.

Medvirkende: Anders Gjellerup Koch, Louise Davidsen, Mikkel Bay Mortensen, Nicolai Jandorf, Hanne Hedelund, Lila Nobel og Haesam Jakir.

Spiller på Odense Teater 11. september – 1. oktober 2021.