Myntes dagbog 4 – Venner for altid – agtigt

myntes dagbog 4 stinestregen
[anmeldereksemplar] 

Myntes dagbog 4 er præcis lige så skøn som sine tre forgængere. Måske endda endnu bedre end den seneste, fordi den i høj grad handler om at være sig selv.

Hvordan er man en god ven og stadig tro mod sig selv? Og kan man have flere bedste-veninder med vidt forskellige interesser? 

Når to verdener mødes

I Myntes dagbog 4 – Venner for altid – agtigt mødes Myntes fortid og nutid i form af bedsteveninden fra Østerbro, Selma, og bedsteveninden fra Møgby, Zosia. Men de to går ikke godt i spænd. Og det gør de to væsensforskellige udgaver af Mynte, som de hver især kender, heller ikke.

Selma forventer party og ballade og med-på-den-værste-attitude fra sin veninde, mens Zosia havde regnet med fælleshygge, krea, læsning og musikvideo-fællesdans. Og de to projekter er ganske enkelt ikke helt forenelige.

StineStregen er ret formidabel til med få ord og sigende tegninger at sætte spot på teenagelivets mange udfordringer. Hun udpensler alle de følelser og problemer, der følger med i overgangen fra barn til voksen. Og hun gør det med så meget humor, at både børn og voksne gider læse med – og morer sig undervejs. Måtte vi aldrig løbe tør for historier om Mynte!

StineStregen: Myntes dagbog 4 – Venner for altid – agtigt
Udgivet af Gyldendal 29. januar 2021

Du kan læse mere om bogen her.