Dirty Dancing som musical

dirty dancing

Dansefilmen Dirty Dancing fra 1987 – med Patrick Swayze og Jennifer Grey i de to bærende roller som danseren Johnny Castle og den korrekte fars-pige Baby – er for mange en ægte filmklassiker. Og det er netop disse fans, musicalversion på vellykket vis henvender sig til.

Dirty Dancing er en musical, der går lige I hjertekulen på filmens fans. Der er ingen forsøg på ironisk distancering, som fx ved Vild med dans – the musical, eller opdatering af historien. Selvom der er tilføjet små fyldscener hist og her, føles det langt hen ad vejen som at se filmen på et gigantisk lærred med rigtige, levende skuespillere foran. 

Du kan læse hele min anmeldelse på ISCENE.

dirty dancing
Foto: Miklos Szabo

Dirty Dancing
Instruktør: Philip Zandén. Koreograf: Tim Zimmermann. Scenograf: Paul Edwards. Kapelmester: Thomas Jaque. Lys: Palle Palmé. Videodesign: Philip Sundbom og Johan Larsson. Lyd: Thomas Bolvig.
Med: Silas Holst, Mathilde Norholt, Karina Frimodt, Kristine Yde, Jeff Schjerlund, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Andrea Vagn Jensen, Morten Lützhøft, Ole Boisen, Anders Birchow, Joakim Lind Graae Tranberg, James Sampson, Kim Ace Nielsen, Christian Lund, Christian Mosbæk, Linnea Steinbeck, Line Krogholm, Steffen Hulehøj Frederiksen, Malene Koch, Morten Daugaard, Lasse Dyg, Nadin Reiness, Gustav Kvale, Liza Johanne Stokseth, Hannah Ohlsson og Jamie Cox.

Du kan læse mere her.