Sommeren venter – skøn roman til tweens

sommeren venter pia konstantin berg roman børnebog tweens anmeldelse kulturmor
[Anmeldereksemplar fra forlaget] 

Sommeren venter er en virkelig god og velskrevet roman skrevet direkte til tweens-målgruppen. Altså de 8-12-årige.

Om end Pia Konstantin Bergs historie nok især vil tale til de ældste børn i aldersgruppen, så forstår jeg godt, hvorfor den blev valgt som vinder af Gyldendals konkurrence sidste år.

Skilsmisse og den første kærlighed

Camille er 14 år. Næsten 15. Hendes forældre er umulige, nyligt fraskilte og moderen beslutter, at hun og Camille skal flytte ind hos den nye kæreste, Peter.

Peter bor i et stort, luksuriøst hus med pool. Og så har han en temmelig sød teenagesøn, Oliver, som er overraskende sød over for den nye bonuslillesøster.

Sommeren venter er både en sød fortælling om den første kærlighed, de komplikationer, den medfører, og om hvordan livet alligevel som regel lykkes.

Skilsmisse er vist lidt af et tema i litteraturen til aldersgruppen. Camilles forældre kan godt minde lidt om Sifs i Kristina Aamands serie, Hjerte af pap. Men hvor forældrene og deres nye kærester i Aamands bøger er næsten karikaturer, har de i Sommeren venter lidt bedre kontakt til den virkelige verden.

Historien fænger uanset alder

Selvom Camilles mor er næsten overdrevent irriterende og egoistisk i sine valg, og selvom hendes far er usædvanligt vag, så er der alligevel noget i Pia Konstantin Bergs fortælling, som bare får mig til at holde af personerne. Ikke mindst af Camille og hendes virkelig søde (og tålmodige) bonusfamilie.

Handlingen er ikke lige til at forudse fra start. Og sproget er letlæseligt, men bestemt ikke uinteressant, hvorfor læsningen uværgeligt drives frem. Jeg er hele tiden nødt til at vide, hvad der sker nu. Og det selvom jeg er i gang med at læse en bog, der på papiret henvender sig mere til min 11-årige end til mig.

Jeg var fanget fra start til slut. Og jeg fik følelsen af at have tilbragt tid i godt selskab. Og den slags oplevelser bør man bestemt ikke undervurdere.

sommeren venter pia konstantin berg roman børnebog tweens anmeldelse kulturmor

Pia Konstantin Berg: Sommeren venter
Udgivet af forlaget Gyldendal 15. november 2019

Bogen vandt Gyldendals børneromankonkurrence Det der kærlighed i 2019.

Du kan læse mere om bogen her.

Jeg har tidligere skrevet om en anden af Pia Konstantin Bergs bøger her.