Nattergalen – Dansk Danseteater

nattergalen dansk danseteater anmeldelse kulturmor

Når man nævner Nattergalen, tænker de fleste nok på H.C. Andersens eventyr af samme navn. Og netop det eventyr er da også den ene af de to fortællinger, som har inspireret koreograferne bag de to danseforestillinger fra Dansk Danseteater.

Også Oscar Wildes novelle Nattergalen og rosen har påvirket de to koreografer, Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira.

Men det er nu ikke for genkendeligheden fra de to skrevne fortællinger, at du skal se dobbeltforestillingen. For den kan være svær at finde.

Til gengæld er der masser af udtryksfulde og dygtige dansere, en smuk, kunstnerisk scenografi og nykomponeret musik fra Den Sorte Skole. Så du skal se forestillingen for helhedsindtrykket og den wauw-følelse, som runder det hele af til slut.

Du kan læse hele min anmeldelse i Information, hvis du er abonnent.

nattergalen dansk danseteater anmeldelse kulturmor
Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

Nattergalen
Dansk Danseteater. Koreografer: Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira. Musik: Den Sorte Skole. Scenograf: Sergei Sviatchenko. Lys: Raphael Frisenvænge Solholm. Medv.: Dansk Danseteaters dansere.

Danmarksturné til 6. marts.

Du finder mere info her.