Stjernestunder – rim og massage til de små

stjernestunder lotte samling børnemassage godnathistorie
[Anmeldereksemplar fra forlaget] 

Stjernestunder er en ret fin bog skrevet af Lotte Salling og illustreret af Lea Letén.

Jeg har skrevet lidt om den i dagens post på Instagram, som du finder her.

View this post on Instagram

????????????????? /// Det der med at falde ned og falde til ro før sengetid kan godt være lidt af en udfordring. Voksne er jo klar over, at dybe vejrtrækninger og tid skaber ro i kroppen, men for et aktivt barn, kan det være næsten umuligt at ligge stille. Derfor er Lotte Salling 'Stjernestunder' også en rigtig fin idé. 'Stjernestunder' er godt 30 siders ultrakorte digte eller rim, som forældre kan læse højt (eller recitere) for barnet, mens man stryger det over ryggen, på armen eller i håret. Berøringer virker beroligende og når barnet har lært versene at kende, vil gentagelserne og genkendeligheden have samme effekt. Lea Leténs illustrationer er på samme tid fine og farvestrålende men alligevel rolige i deres trods alt afdæmpede farveskala. "Fut fut, hop på, hvis du vil med, når drømmetoget ta'r afsted. Slap bare af, så godt du kan, og snart er du i drømmeland". Lotte Salling har ved hvert vers skrevet små forslag til bevægelser. Som her ved 'Drømmetoget', hvor den voksne opfordres til at bevæge "håndfladen roligt hen over kroppen som toget, der kører". Versene i 'Stjernestunder' er søde og lette at lære. Og jeg ved i hvert fald fra mine egne børn, at rolige strøg over ryggen virker særdeles afslappende. Bogen er et anmeldereksemplar fra @forlagetcarlsen. #stjernestunder #lottesalling #lealeten #carlsen #børnebogsnak #bogsnak #boganbefaling #højtlæsning #1000bøger #børnebog #bøgertilbørn #godnathistorie #kulturmor #sponsoreret

A post shared by TRINE WØLDICHE (@kulturmor) on

Lotte Salling: Stjernestunder
Udgivet af forlaget Carlsen 23. maj 2019

Du kan læse mere om bogen her.