Myntes dagbog

myntes dagbog stinestregen børnebog kulturmor
[Anmelderekseplar fra forlaget] 

Myntes dagbog – Ingen venner, hvad nu? er en ny, skøn bog til børn tegnet og fortalt af StineStregen.

»Årh, det er fuldstændig lige som Wimpy Kid. Bare med en pige!« udbrød min datter begejstret, da hun fik StineStregens nye bog i hånden.

Og sammenligningen med Wimpy Kid er ikke bare spot on, det er også lidt af en kompliment herhjemme, hvor begge børn er vilde med Jeff Kinney illustrerede fortællinger.

Lyserød uden på, skøn indeni

StineStregens Mynte er ret skøn. Til trods for bogens lyserøde ydre, så er det ikke sødsuppe og fnidderfortælling, man finder inde i bogen.

Det er en dagbog, skrevet af pigen Mynte, der meget snart er teenager, netop er flyttet fra Østerbro til Jylland og absolut ingen venner har.

Myntes speltelskende forældre har forsøgt at kompensere for flytningen ved at give hende en kat. Pizzamis, der er ret så nuttet tegnet. Men for Mynte er de mest af alt pinlige og har slet ikke opdaget, at hun ikke er syv år længere. Og hvad sker der lige for, at hun er den eneste i verden, der ikke har en smartphone.

Mynte har svært ved at falde til i den nye by på den nye skole. Hun savner Østerbro og de fantastiske veninder, hun havde der. Heldigvis kommer endnu en tilflytter i klassen, så måske er der alligevel håb for, at Mynte ikke går en fremtid som ensom kattedame i møde.

Genkendelighed og sjove påfund

Myntes dagbog er fuld af genkendelige diskussioner fra hverdagslivet. Men de er krydret med sjove påfund og finurlige sort/hvide tegninger, som bidrager med masser af humor til fortællingen.

Nu var jeg så heldig, at jeg nåede bogen først og fik lov at læse den før børnene. Men de står begge to på spring for at det skal blive deres tur. Og det er et godt tegn.

Blandingen mellem det fortællende dagbogsformat og de sjove tegninger er et sikkert hit herhjemme. Og kvaliteten er helt i top fra yderst til inderst i Myntes dagbog.

Jeg har luret, at der er flere bøger på vej i serien. Vi er i hvert fald klar til at læse de kommende også. Vi trængte til lidt nyt læsestof uden for megen tekst på hver side.

myntes dagbog stinestregen børnebog kulturmor

StineStregen: Myntes dagbog 1 – Ingen venner, hvad nu?
Udgivet af Gyldendal 18. oktober 2019

Du kan læse mere om Myntes dagbog her.