My favorite planner – jeg prøver igen

my favourite planner notesbog bullet journal
[Anmeldereksemplarer fra forlaget]

I foråret modtog jeg to fine, lyserøde bøger fra My Favorite Planner, som udgives af Forlaget Aronsen.

Det er lækkert udførte og smukt indbundne notesbøger i luksusklassen. Og endelig har jeg fået taget mig sammen til at tage dem i brug. Eller i hvert fald den ene. Men jeg skal jo starte et sted.

Smukke bøger kræver ekstra umage

Der er noget særligt over bøger, der er gjort lidt ekstra ud af. Derfor har jeg også altid en følelse af, at jeg bør gøre mig ekstra umage, før jeg tager denne form for notesbøger i brug.

Men faktisk er det jo fjollet. For det er mere ærgerligt ikke at skrive i end notesbog, end det er at skrive lidt grimt i en notesbog. Så bliver den i det mindste brugt og dens formål dermed udfyldt.

De to bøger fra My Favorite Planner er henholdvis en Bullet Journal (på godt dansk en notesbog) og en Planner (altså en kalender).

my favourite planner kalender dagbog

Kalender med fokus på taknemmelighed

Jeg har før forsøgt mig med en lignende kalender/bullet journal. Den skrev jeg om her.

Men til trods for mine allerbedste intentioner, så får jeg ikke skrevet i den hver uge. Jeg har måttet indse, at jeg ikke egner mig til den daglige rutine med planlægning og taknemmelighedslister. Heller ikke selvom jeg ved, at det er en god idé.

Men derfor kan jeg stadig godt se, at bogen fra My Favorite Planner virkelig er vellavet.

Der er plads til daglige intentioner i My Favorite Planner.

Der er for hver måned en refleksion, hvor du kan se tilbage på det gode og det svære i den forgangne periode. Der er plads til at notere tanker, overvejelser og planer. Og så er der en mere traditionel kalenderdel.

Der er 12 tilsvarende sider med forskellig månedlig refleksion i My Favorite Planner

Det smarte er desuden, at kalenderen ikke er bundet op på et specifikt år. Du kan bruge den og begynde, når det passer dig.

Jeg går stadig lidt og overvejer, om jeg skal give den fysiske kalender endnu en chance, eller om jeg skal give dig videre til en, der vil ofre mere tid og kærlighed på en så smuk bog.

notesbog bullet journal favourite planner

Noter i fin indpakning

Den anden bog – Bullet Journal – har jeg til gengæld taget i brug. Jeg skulle lige tage tilløb, fordi jeg var bange for at ødelægge det pæne. Men jeg er allerede meget glad for, at jeg gjorde det.

I mit arbejde som teateranmelder tager jeg utallige siders noter. Både under forestillinger, til redaktionsmøder og i andre sammenhænge, hvor jeg har brug for at nedfælde tanker og refleksioner omkring mit arbejde.

Jeg har altid brugt små, billige notesbøger til dette formål. Jeg kan godt lide at have noterne samlet og gemme dem, hvis jeg får brug for at genbesøge dem siden hen.

Nu er den smukke lyserøde bog min trofaste følgesvend til alle teaterforestillingerne. Og udover det åbenlyse aspekt, at den er pænere end sine forgængere på posten, så er den også af en anden kvalitet, der gør det markant lettere at sidde med den i mørket.

my favourite planner bullet journal
Smart med sidetal på alle sider og et index forrest i bogen.

Jeg kan modsat tidligere skrive på både højre og venstre siderne. Og jeg kan bruge indekset forrest i bogen til at notere sidetal og forestilling på mine noter. Det vil lette mit arbejde fremover, når jeg skal lede i gamle notater.

Der kan blive plads til virkelig mange teaternoter i min nye Bullet Journal. Og jeg kan allerede nu se, at det ikke bliver muligt for mig at vende tilbage til den tynde, billige udgave, når denne bog er udfyldt.

my favourite planner notesbog bullet journal

My Favorite Planner + Bullet Journal
Udgivet af Forlaget Aronsen

Du kan finde mere info her.