Dansk Rakkerpak: Lus i skindpelsen

Søndag eftermiddag kunne aarhusianerne opleve det Næstved-baserede egnsteater Dansk Rakkerpak med deres nye forestilling Lus i skindpelsen.

Lus i skindpelsen spillede under åben himmel og i fuld solskin på den lille amfiscene, der ligger mellem Musikhuset og Aros. Og selvom publikum ikke just var mødt talstærkt op, så var underholdningen stadig engageret og energisk.

Jeg havde taget to små makkere med til at se forestillingen sammen med mig, da den er til børn og voksne fra 6 år.

Der er ikke plads til et tredje hjul

Dansk Rakkerpak er kendte for at spille gadeteater, hvor sproget er sekundært og det kropslige i langt højere grad skaber fortællingen. Det er også tilfældet i Lus i skindpelsen.

Der er tale indimellem. På dansk. Men mest er det bare teatervolapyk. Og det fungerer rigtig fint. Det er mere moralen i Lus i skindpelsen, som jeg kunne komme lidt i tvivl om.

To mænd i jakkesæt mødes på en bænk. De er tydeligvis gamle venner. De smiler, sludrer, hygger og nyder hinandens selskab. Især med drømme om fiskerejser til Alaska. Men så dukker en tredje mand op og forstyrrer freden.

De to første mænd er ikke interesserede i, at den tredje skal være med. Han skal ikke sidde på bænken sammen med dem, ikke bidrage til eller deltage i deres samtale. Og han skal så afgjort heller ikke komme med alle sine seje ting som blærede fiskestænger eller kæmpe modelfly.

I stedet må den tredje mand med alverdens listige påfund og udklædninger forsøge at komme ind på livet af de to. Men uden held. For han bliver genkendt og afsløret gang efter gang. Og takket med prygl.

Badutspring og masser af falde-på-halen-humor i Dansk Rakkerpaks Lus i skindpelsen. Foto: Tomas Bertelsen

Falde-på-halen-humor

Og der bliver pryglet en del i Lus i skindpelsen. Først med lussinger, siden tæv med diverse redskaber og til sidst eskalerer kampen mildest talt. Egentlig var forestillingen objektivt set ret voldelig – og havde en hel seksuelle undertoner oveni hatten.

Jeg skal ikke afsløre for meget. Men jeg undrede mig over, om der var en morale gemt et sted i fortællingen. Det var mest af alt falde-på-halen-humor med Mikael Fritzes musik som et lækkert lydspor. Lidt som en gammel film med Gøg og Gokke.

Men børnene omkring mig morede sig kosteligt. Så selvom jeg personligt var mere til Dansk Rakkerpaks anden forestilling Life is good, som jeg så sidste år i Horsens (læs om festivalen 2018 her), så kan Lus i skindpelsen helt sikkert også et eller andet.

Lus i Skindpelsen
Dansk Rakkerpak. Instruktør: Jacques Matthiessen. Scenograf: Christian Q. Clausen. Komponist: Mikael Fritze. Medvirkende: Niels Peter Kløft, Niels Grønne og Søren Møller Pedersen.

Du kan læse mere om forestillingen og finde turnéplan her.