Søde bøger om Buller

[Anmeldereksemplarer fra forlaget]

Med disse fire bøger af Mervi Lindmann er der godt nyt til småbørnsforældre, der savner lidt nyt til højtlæsning.

Alle forældre med helt små børn ved, at børnene som regel vælger de samme bøger til højtlæsning igen og igen. Det kan godt blive lidt trivielt for den voksne. Derfor kan det være rart at have et godt udvalg af børnevenligebøger liggende.

Klassikere som Totte og Lotte er hits hos de fleste. Derfor er det kærkomment med nye bøger i samme genre. Og det er præcis hvad Mervi Lindmans serie om Buller er.

Fire fine Buller-bøger

Forlaget Mais & Co. har i første omgang sendt fire bøger om Buller på gaden. Alle fire er små korte fortællinger, som passer til de yngste børn i familien på ca. 0-5 år. Og selve formatet er også perfekt til små børnehænder, der gerne vil “læse” selv.

Der er lidt mindre tekst end i Gunilla Woldes bøger om Totte og Lotte. Jeg tænker, at Buller-bøgerne mere minder om Kaj-bøgerne af Mats Letén eller Barbro Lindgrens historier om Jeppe.

Jeg har skrevet om dem tidligere i et indlæg, hvis du søger mere inspiration. Det finder du her.

Krop og følelser

Historierne om Buller handler om jordnære, relaterbare emner som kroppen eller følelser.

I Buller er vred! får Bullers følelser frit løb, hvilket især går ud over hans legetøj. Heldigvis står mor klar til at kramme, når han til sidst kører træ. Også i Buller kysser kommer følelserne til udtryk. Men her er det ren kærlighed til både forældre, tøjdyr og kæledyr. Og lidt til Buller selv.

Desuden er der bøgerne Buller og potten og Buller og hans fine krop i serien.

Mervi Lindmans historier er fine og hendes farvestrålende illustrationer har både høj nuttethedsfaktor og morsomme udtryk.

Hvis mine børn havde været lidt yngre (som i meget yngre) ville de her bøger have været et kæmpe hit. Heldigvis kender vi andre små mennesker i målgruppen, som nok skal blive glade for lidt ekstra til godnatlæsningen.

Mervi Lindman: Buller og hans fine krop / Buller og potten / Buller kysser / Buller er vred!
Udgivet af forlaget Mais & Co. 19. marts 2018.

Du kan finde mere info om bøgerne her.