Tillægsfamilie og teenageliv

kristina aamand hjerte af pap læsning kulturmor

[Anmeldereksemplarer fra forlaget]
»Alt lort i mit liv kan føres tilbage til Fiona,« konstaterer den 13-årige Sif på et tidspunkt i Kristina Aamands roman, Hjerte af pap.

En lidt hård og nok ikke helt fair udtalelse. Men alligevel meget sigende for de følelser, der fylder hos et barn i en skilsmissefamilie.

kristina aamand hjerte af pap børnebog ungdomsbog kulturmor carlsen

Hjerte af pap

Hjerte af pap er første bind i en ny serie. Den handler om det spirende teenageliv, om skilsmisse og om kys. Sif giver sin fars ‘nye’ kæreste Fiona skylden for alt det dårlige i hendes liv. Godt hjulpet på vej af sin bitre, forsmåede mor, der ikke skyr nogen chancer for at kritisere faren og hans nye, lidt alternative livsvalg.

Morens opførsel er usmagelig og lidt pinlig. Men desværre er den nok ikke langt fra virkelighedens skilsmisseverden, hvor børn er fanget i limbo mellem de to forældre, som ikke elsker hinanden længere.

Heldigvis har Sif også sine gode venner. Der er Cllara med numerologinavnet og de to mødre, Hjalte, som hun har kendt altid, eksotiske Kashmir og så er der Konrad, som Sif drømmer om at give sit første kys.

Selvfølgelig går alt ikke lige efter Sifs plan. Hverken når det kommer til den umulige papfamilie eller når det handler om Konrad og kysset.

kristina aamand hjerte af pap børnebog ungdomsbog kulturmor carlsen

Det du ønsker

I den anden bog om Sif og hendes venner, Det du ønsker, er konfirmationen i fokus. Med alt hvad forberedelserne medfører af praktisk planlægning, økonomisk urealistiske gaveønsker og kjoledrømme. Men det handler bestemt også om tro, eftertænksomhed og spekulationer om familieforhold.

Sif drømmer om en konfirmation helt uden papfamilier. Hendes bedste ven Hjalte har mere tungtvejende overvejelser, fordi han aldrig har mødt sin far. Da de to beslutter sig for at hjælpe hinanden, kommer der lidt mere skub i det hele.

Kristina Aamands persongalleri er fyldt med rigtige personer. Troværdige med både gode og dårlige sider, som gør dem meget menneskelige og lette at holde af.

Selv jeg som voksen har lyst til at læse flere bøger om Sif og Hjalte og Cllara og deres fortsatte udvikling. Og jeg tænker ikke, det skal vare så længe, før min egen datter kan kaste sig over læsningen også.

Bøgerne er oplagt til selvlæsning fra ca. 11 år. Måske lidt tidligere, hvis barnet er en stærk læser.

kristina aamand hjerte af pap læsning kulturmor
Kristina Aamand: Hjerte af pap og Det du ønsker

Udgivet af Carlsen 22. januar 2019

Du finder mere info om bøgerne her og her.