Højtlæsning om at være helt sig selv

Flodhesten børnebog cølibat kulturmor

[Anmeldereksemplar fra Forlaget Calibat]

Kender du det, at du vågner en morgen og tænker, at nu gider du ikke længere være et menneske?
Nå, ikke? Men ikke desto mindre er det netop, hvad der sker for flodhesten Max en dag. Selvfølgelig bare med den forskel, at han ikke længere vil være en flodhest.

Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest

Makkerparret bestående af forfatter Mads L. Brynnum og illustrator Mads Herman er nok af flere kendt for deres børnebog, Når en drage drager ud, som udkom i 2017.

I år står de bag bogen Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest om den lille flodhest Max, som er noget så træt af at lave flodhesteting dagen lang. Et flodhesteliv består af at dase i vandet, spise græs og sprede sit lort med halen. Og Max er led og ked af det.

“Nu har jeg været flodhest hele mit liv, sagde Max, og jeg synes ikke helt, det passer til mig.”

Max drager ud i verden – dvs. den zoologiske have – for at finde ud af, hvilket andet dyr han hellere vil være. Han prøver lidt af hvert. Fra løve til gibbonabe. Det lyder som en fjollet og ret umulig opgave. Og det er det for så vidt også. Men der er kommet en ret sjov historie ud af det.

Om at turde være sig selv

Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest er en morsom fortælling fuld af skæve påfund. Men det er jo faktisk også en historie, der opmuntrer børn til at være sig selv. Også selvom de skiller sig lidt ud fra mængden. Og det er et vigtigt budskab.

Bogen er oplagt til højtlæsning. Nok ca. fra 5 år alt efter barnets tålmodighed, for der er en hel del tekst i bogen. Men emnerne – og den megen snak om at sprede lort med halen – vil med garanti vække latter hos de yngste også, hvis de kan koncentrere sig om læsningen.

Flodhesten børnebog cølibat kulturmor

Mads L. Brynnum: Flodhesten der ikke længere ville være en flodhest
Udgivet af forlaget Calibat den 6. august 2018