Denne måneds kulturtilbud: December 2017

Det er jo december. Endelig! Den på samme tid hyggeligste og travleste måned på året. For nogen i hvert fald.

Men jeg kan ikke gøre for det. Jeg elsker december. Jeg elsker traditioner og julehygge og lys i mørket.

Voksentid på Aarhus Street Food

kulturmor aarhus voksentid

Der sker så mange ting i december. Der er så meget, man kunne stresse rundt for at nå. Men allerede for en del år siden besluttede vi herhjemme at stå lidt af ræset.

Ingen tætpakkede programmer med julefrokoster og andre arrangementer hver eneste weekend, ingen stressede julegaveshoppeseancer eller fortravlede hverdage i december.

Vi når det, vi nu engang når. Og vi er gode til at sige nej tak til de fleste invitationer. December er for os lig med familietid, så jeg vil tilbringe mest mulig tid sammen med børnene op til jul.

Derfor tænker jeg også, at denne måneds voksentid skal bruges på nærvær, hygge og lidt god mad på Aarhus Street Food. Og hvis vejret er til det, kan man jo gå en aftentur igennem den julepyntede by bagefter.

Aarhus street food voksentid kulturmor
Foto: Aarhus Street Food

Jeg er ret vild med de nye steder i Aarhus – både Street Food og Central Food Market. De er super hyggelige. Både med og uden børn.

Men i december har vi altså planlagt en lille tur uden børn. De skal hygge med bedsteforældrene imens. Win-win for alle!

Og ja, vi skal selvfølgelig også se noget teater i december og høre en enkelt julekoncert sammen med børnene, men det, jeg glæder mig mest til – udover den almindelige julehygge – er at sidde i ro og mag med gode venner og masser af tid.

Du kan se mere om Aarhus Street Food her.

Familietid og julehygge i Den Gamle By

kultur for børn aarhus kulturmor anbefaling

Denne måneds familietid skal helt sikkert bruges på en tur i Den Gamle By. Det er for mig en af de fineste oplevelser i Aarhus. Året rundt egentlig. Men især ved juletid.

Der er selvfølgelig altid mange mennesker i december, men kommer man en hverdag efter skole/arbejde/børnehave, så er det ikke så voldsomt.

Aarhus familie børn jul den gamle by
Den Gamle Bys Julebutik og Julemuseum på Torvet. Foto: Den Gamle By

Og det er bare super stemningsfyldt at gå rundt i de gamle gader, kigge på julepynten og måske spise en vanillekrans (eller to) fra 1800-talsbageriet.

Se mere om jul i Den Gamle By her.