Saurus på Bispetorv – ILT17

ILT17 er i fuld gang i Aarhus. Internationalt levende teaters festival! Og med dem er Saurus kommet til byen.

Saurus ILT17
Saurus gik deres første tur gennem Aarhus i dag kl. 15.

Dystre dinoer

Og eftersom jeg ikke har lykkedes så godt med at få børnene med til så mange Aarhus 2017-arrangementer, som planlagt, satser vi i stedet lidt på ILT.

I dag har vi set de kæmpestore, uddøde Saurusser vandre omkring midt i Aarhus. Ca. fem meter høje skabninger, der bød på vældigt fascinerende akrobatik.

saurus ilt17 kulturmor

Alene det faktum at de fire mennesker indeni Saurusserne kan bevæge sig rundt i dragterne – på stylter – er imponerende. Men dragterne i sig selv var også både dystre, smukke og dragende. Som en film af Tim Burton.

Vi havde på forhånd læst om dem og set en lille videotrailer på nettet. Min mindste var lidt skeptisk, fordi de kæmpe væsner var noget dystre i deres udtryk, men begge børn indvilligede alligevel i at tage med og se på sagerne.

Se vores minivideo fra Saurus på Bispetorv i Aarhus her.

Saurus på stylter

Og det var faktisk ret vildt. Vi havde talt om, at det jo “bare” er mennesker på stylter i seje kostumer, men virkningen af de kæmpemæssige Saurusser var alligevel ret effektfuld.

Saurus ILT17 kulturmor
Saurus på tur op ad et temmeligt menneskefyldt strøg i Aarhus.

Og de fem stylteklædte mennesker – fire i Saurus-kostumer og en enkelt, der agerede volapyktalende dinotræner – gik ikke blot rundt på Bispetorv, som jeg havde ventet. De tog en tur op ad Strøget også og var først tilbage på torvet igen efter 40 minutters tid.

Meget imponerende! Og stadig lidt skræmmende for de mindste.

 

Close-Act Theatres Saurus kan opleves på Bispetorv i Aarhus indtil på lørdag den 20. maj.

Se mere om Saurus her.

 

En tanke om “Saurus på Bispetorv – ILT17

Der er lukket for kommentarer.