Matilde sagde, Pirater er seje!

Hvem kan ikke lide pirater? Helt ærligt…

Jeg tænker, at de fleste (både børn og voksne) er begejstrede for pirater og ikke mindst historier om pirater. Ellers ville filmene om Pirates of the Caribbean næppe have hittet så stort.

3 gode børnebøger med pirater

Jeg har udvalgt tre af vores (som i min families) yndlings børnebøger om pirater. Og jeg lover, at ingen af dem er for uhyggelige for små øjne og ører.

Mine børn er som nævnt glade for bøger om pirater. Og de elsker bøger på vers. Derfor er de 3 piratbøger her dobbeltgode. De er nemlig også alle tre skrevet på vers.

Sørøverne flytter ind

Med Sørøverne flytter ind får du både en sød fortælling om venskab mellem pirater og landkrabber, om fordomsfri børn og om integration og plads til forskelligheder. Alt sammen pakket ind i en historie om en sørøverfamilie, der midlertidigt slår sig ned i en lille by ved havet, hvor beboerne mildest talt ikke er begejstrede for deres nye naboer.

Familien Søstærk flytter ind på Nydelighedsallé. I huset lige ved siden af Matilde. Og modsat alle andre borgere i byen, så synes Matilde, at pirater er seje. Og hun bliver den eneste ven, som sørøverdrengen Jim får i byen.

En sjov og ret lærerig bog om, hvordan vi ser på “de fremmede”, der flytter ind i vores samfund. Godt tænkt, veludført. Og fint illustreret!

Jonny Duddle: Sørøverne flytter ind
Udgivet på Turbine Forlaget i 2012.
Desværre udsolgt fra forlaget, men kan lånes på dit lokale bibliotek.

Pirater i havsnød

Den traditionelle tællebog møder blodige piraterier i bogen Pirater i havsnød. Det er faktisk lidt som sangen om de ti små cyklister. Her er der desværre bare ingen kloge pirater tilbage, når bogen slutter.

“8 pirater havde meget at lære.
Én blev rullet i fjer og tjære,
kastet fra masten, de andre skreg “Flyv!!!”
Han ramte dækket – og så var der 7.

Pirater i havsnød er både sjov og fint illustreret. Nogle af rimene er lidt skarpere end andre. Men alt i alt, så fungerer bogen godt. Både som tællebog og som fortælling om nogle ret uintelligente pirater.

Sten Platz: Pirater i havsnød
Udgivet af Høst & Søn 10. marts 2015.

Læs mere om bogen her.

Eller se min oprindelige anmeldelse på KultuNaut her.

Havets Ædedolke

Grumme fortællinger før sengetid har aldrig været en god idé. Men denne her bog kan nu godt læses sidst på dagen også. For fortællingen om havets ædedolke er så tilpas skør, at børn næppe vil tro på den. Som drengen i bogen slutter til sidst…

“Jeg har ikke troet på den historie,
siden jeg var lille.
Nu går jeg i seng igen
– og kan I så være stille!”

Til trods for versene og den lidt skøre handling, så er Havets ædedolke dog klart den mest uhyggelige af de tre piratbøger. Så er der følsomme små til stede, som ikke er så glade for knuste knogler, er den nok ikke den, du skal starte med at læse.

John Kelly: Havets ædedolke
Udgivet af Turbine Forlaget den 10. februar 2015.

Læs mere om bogen her.

Eller se min oprindelige anmeldelse på KultuNaut her.

 

God fornøjelse med læsningen og de drabelige pirater!