Agatha Christie mysterier

agatha christie noveller mysterier novellix

[Anmeldereksemplar]

Jeg er kæmpe fan af hele Novellix-konceptet. Litteratur i lommeformat er alletiders til ferie og strandture. Og den nyeste boks med fire vidt forskellige noveller af Agatha Christie har ledsaget mig på min sommerferie.

Jeg kan faktisk ikke mindes, at jeg har læst andre af Agatha Christies historier tidligere bortset fra Mordet i Orientekspressen. Til gengæld har jeg set massevis af tv-serieafsnit Hercule Poirot i forskellige afskygninger og indimellem også dele af et Miss Marple-afsnit. Derfor var jeg faktisk også lidt spændt på at stifte nærmere bekendtskab med hendes persongalleri.

Fire forskellige Agatha Christie-karakterer

Æsken indeholder som altid fire små bøger. Og i dette tilfælde er de med fire forskellige Christie-hovedpersoner. Den belgiske mesterdetektiv Hercule Poirot er uden tvivl den mest kendte. I Den tilslørede dame skal Poirot og Hastings hjælpe en fortvivlet, tilsløret kvinde, der er udsat for afpresning. Og de to må bevæge sig på kanten af loven for at klare sagen. ‘Den tilslørede dame’ er meget klassisk Poirot i sin form, og en lille hurtiglæst sag på kun 17 sider.

I Målebåndsmordet er det den nysgerrige dame Miss Marple, som mange nok kender fra tv, der med sin snilde og årvågenhed assisterer politiet med at opklare mordet på Mrs Spenlow. Også i Det ubrydelige alibi er hovedpersonerne amatøropdagere. Her er det parret Tommy og Tuppence, der skal hjælpe en kærlighedshungrende mand med at afsløre en gåde, der er udformet som et ubrydeligt alibi.

Æskens sidste novelle, der også er den længste med sine beskedne 36 sider, er min personlige favorit. Her er det sagfører Mayheme (som jeg aldrig havde hørt om tidligere), der er på arbejde i et forsøg på at bevise sin klients uskyld i de modbydelige mordanklager, han står overfor. I Anklagerens vidne kan man for alvor mærke Agatha Christies talenter for plotopbygning og tvists.

Æsken med Agatha Christie mysterier giver en god fornemmelse af forfatterskabet samt små, men spændende læseoplevelser til at tage med på farten.

Agatha Christie mysterier
Udgivet af Novellix 19. maj 2021

Du kan læse mere her.